BNB-kedjans on-chain-aktivitet bryter björntrenden under Q4: Messari

Under det fjärde kvartalet av förra året fortsatte BNB-kedjans native blockchain, BNB Chain, att visa en stabil aktivitetsökning trots den bredare kryptobjörnmarknaden, enligt senaste forskning. Enligt Messari-forskaren James Trautman, som publicerade en ”State of BNB Chain Q4 2022”-rapport den 5 februari, har Binance-nätverket fortsatt med en ”aggressiv strategi för att använda finansiella och mänskliga resurser över hela sitt ekosystem”. På grund av dessa pågående uppdateringar och utvecklingar ”bryter dagliga aktiva adresser och transaktioner mot en nedåtgående trend och ökar med 30% respektive 0,2%”, noterade forskaren.

Bild: BNB Chain dagliga aktiva adresser. Källa: Messari

Björnmarknader är vanligtvis tysta perioder när det gäller on-chain-aktivitet, men team använder den här tiden för att fortsätta att bygga och utveckla sina produkter. Trautman skrev att även om ”2022 var ett turbulent år för kryptoindustrin” levde BNB Chain upp till sitt Build N ’Build-namn med nätverksuppgraderingar och ekosystemsexpansion som visade betydande styrka under Q4.

BscScan rapporterar att dagliga transaktioner på BNB Chain har varit konstanta runt 3 miljoner sedan mitten av augusti. Dagliga BEP-20-tokenöverföringar har dock sett en ökning av aktivitet i år, med en ökning med 66% till strax över 5 miljoner den 5 februari. BNB Smart Chain unika adresser är för närvarande på en all-time high på 250 miljoner, enligt BscScan. Genomsnittliga dagliga nya unika adresser har ökat med 41,3% jämfört med föregående år.

Messari hänförde tillväxten till adoptionen av flera ekosystemprotokoll som Web3 onboarding-protokollet Hooked, en våg av DeFi-aktivitet på Venus Protocol och ökad NFT-aktivitet på OpenSea-marknadsplatsen. Samtidigt har BNB Chain DeFi totalt låst värde ökat med 25% sedan början av året till 6,62 miljarder dollar, enligt DeFiLlama.

BNB Chain genomförde en tillväxtstrategi som möjliggjorde betydande framsteg mot adoption. Det gjorde flera uppgraderingar av kärnfunktionalitet, integrerade med strategiska partners och expanderade inom DeFi, NFTs, GameFi och mer”, sa Trautman.

Trots den uppåtgående användaraktiviteten var finansiell prestanda nedåtgående. Genomsnittliga transaktionsavgifter minskade vilket bidrog till mindre intäktsgenerering, noterade den. Nätverksintäkterna minskade med 10% för kvartalet men Messari hävdade att grundvalarna fortfarande var positiva och konstaterade att:

”Slutligen var det ett positivt tecken att katalysatorerna för användartillväxt kom på följd av en