5 sätt att tjäna pengar på din digitala konst med NFTs

NFT:er erbjuder en ny möjlighet att sälja och distribuera digital konst och de har potential att låsa upp nya intäktsströmmar för konstnärer i den digitala tidsåldern. Här är fem sätt att tjäna pengar på din digitala konst med NFTs.

Fördelning av ägande: Det innebär att ägandet av ett konstverk delas upp i mindre delar och säljs som tokens, vilket gör att flera investerare kan äga en andel av konstverket. Till exempel kan en konstnär skapa 100 tokens för ett konstverk och sälja dem till 100 olika köpare, var och en som äger en del av konstverket.

Dynamiska NFT:er: Dynamiska NFT:er är en typ av NFT som ändras över tid, vilket skapar en unik och utvecklande upplevelse för ägaren. Dynamiska NFT:er kan använda externa datakällor för att uppdatera konstverket, till exempel sociala medieflöden eller faktiska händelser. Dynamiska NFT:er kan monetiseras via auktion, där samlare kan buda på dem och den högsta budgivaren tar ägandet. Dynamiska NFT:er som är mycket eftertraktade, på grund av deras unika funktioner och utvecklande natur, kan kommendera höga priser vid auktion.

Royalties: NFT:er kan programmeras för att automatiskt betala konstnären en procentandel av försäljningen varje gång NFT:en säljs på en sekundär marknad. Detta gör att konstnärer kan fortsätta att tjäna pengar från sitt arbete även efter den ursprungliga försäljningen.

Gamification: Det innebär att skapa interaktiva icke-fungibla tokens som användare kan leka med eller använda i spel. Till exempel Axie Infinity är ett spel som använder NFT:er som spelresurser, med spelare som kan köpa, sälja och handla dem för att bygga sina spelkaraktärer.

Fysiska tillgångskopplingar: Fysiska tillgångskopplingar med NFT:er innebär att man länkar en fysisk objekt till en unik digital tillgång, vanligtvis med hjälp av en unik identifierare eller kod. Detta kan ge ett sätt att verifiera äktheten och ägandet av det fysiska objektet, samtidigt som det också möjliggör överföring av ägandet och värdet av den associerade digitala tillgången.