ADA-stödd algoritmisk stabelmynt Djed lanserat på Cardano

Djed (DJED), ett algoritmiskt stabelt mynt som stöds av Cardanos inhemska mynt ADA (ADA), har nyligen lanserats på Cardano-huvudnätet den 31 januari. Det är ett produkt av Coti, en decentraliserad finansiell (DeFi) lösningstillverkare på Cardano-blockkedjan, som syftar till nya DeFi- och betalningsmöjligheter. Enligt tillkännagivandet har den nya token nyligen genomgått en framgångsrik säkerhetsgranskning och har utvecklats under mer än ett år.

Efter fallet av Terra (LUNA) algoritmiska stabelmynt i mitten av 2022 har många användare i kryptorummet utvecklat en trötthet mot den specifika tillgångsklassen. Marknaden för algoritmiska stabelmynt har sjunkit 10 gånger jämfört med sitt all-time high innan Terra-incidenten. Trots detta har utvecklare på Cardano-nätverket fortsatt att driva på med lanseringen av det överkollateraliserade stabelmyntet i ekosystemet.

Kryptodata har kontaktat utvecklarna för ytterligare kommentarer om lanseringen. Före lanseringen av det nya Cardano-stabelmyntet orsakade idén att införa ytterligare ett algoritmiskt stabelmynt skakningar bland den online kryptosamhället. Detta är en av de senaste uppdateringarna som kommer från Cardano-nätverket, som inkluderade ett meddelande från medgrundaren Charles Hoskinson den 12 januari att ekosystemet kommer att expandera via specialbyggda sidkedjor.

Den 23 januari ledde en anomal till att 50% av Cardano-noderna kopplade från och måste starta om, vilket orsakade ett nätverksavbrott. Det var bara en vecka före lanseringen av det nya algo-stabelmyntet. I början av 2023 rapporterade Bloomberg att riskbedömningsföretaget Moody’s Corporation utvecklar ett poängsystem för stabelmynt, vilket kommer att inkludera en initial analys för upp till 20 digitala tillgångar.