ApeCoin riskerar 30% krasch efter APE staking debut i december

Det flera veckor långa ApeCoin (APE) marknadsrallyt närmar sig utmattning på grund av en blandning av tekniska och fundamentala faktorer.

Fundamental – ApeCoin Staking launch 

Under de senaste två veckorna har APE:s pris stigit med över 50% efter att ha bottnat på runt $2.60.

APE/USD-återhämtningen kom i linje med liknande återhämtningsrörelser på andra håll på kryptomarknaden. Men det överträffade topptillgångar, inklusive Bitcoin (BTC) och Ether (ETH), eftersom handlare satte sina förhoppningar på ApeCoin’s staking-debut.

ApeCoin Staking-funktionen kommer att debutera den 5 december på apestake.io, enligt dess utvecklare Horizon Labs. Den kommer att göra det möjligt för användare att låsa sina APE-innehav i fyra stakingpooler – ApeCoin pool, BAYC pool, MAYC pool och Paired pool – som kommer att göra det möjligt för dem att tjäna avkastning periodiskt.

Funktionens tillkännagivande har resulterat i en ökning av APE-innehavarnas antal, enligt data som spåras av Dune Analytics. Framför allt nådde den 103 591 den 2 december jämfört med 94 775 för en månad sedan, vilket i kombination med stigande priser visar på en ökning av APE:s spot efterfrågan.

ApeCoin holders over time. Källa: Dune Analytics

Men analytiker befarar att ApeCoin Staking kan bli en sell-the-news -händelse. Till exempel säger Altcoin Sherpa att man inte ska köpa APE i väntan på en kontinuerlig tjur upp mot 5 dollar efter stakinglanseringen.

Enligt Altcoin Sherpa:

”Du kan förmodligen vara lång tills staking startar, och sedan kan du bara korta den […] Jag skulle inte köpa här personligen utan vänta på en paus/retest.”

Tekniskt – 30 % APE pris korrigering framöver?

Teknikerna tyder under tiden på att ApeCoins pris kan sjunka med minst 30 % i slutet av december. 

Det dagliga diagrammet visar att APE:s pris går in i en korrigering efter att ha testat det månatliga nedåtgående trendlinjemotståndet nära 4,50 dollar. Denna rörelse påminner om de prisuppgångar som bevittnats flera gånger sedan augusti, vilket visas nedan.

APE/USD daily price chart. Källa: TradingView

Varje korrigeringscykel som lyfts fram i diagrammet ovan uttömmer sig när APE når den nedre delen av Bollinger Band. Om denna fraktal upprepas kommer intervallet $2.80-2.50 in i bilden, ned till 30% från nuvarande prisnivåer.

Relaterat:  ApeCoin geoblockerar amerikanska stakers, två Apes säljs för $1M vardera, marknadsplats lanseras

Omvänt kan ett utbrott över det nedåtgående trendlinjemotståndet ogiltigförklara den bearish setupen – genom att skicka APE-priset till sitt primära uppåtdrivande mål nära 200-veckors exponentiellt glidande medelvärde (den blå vågen) nära $6.

Denna artikel innehåller inte investeringsråd eller rekommendationer. Varje investering och handelsrörelse innebär en risk och läsarna bör genomföra sin egen forskning när de fattar ett beslut.