Är Bitcoin den enda krypto som kommer att överleva FTX? Intervju med Bitcoin-maximalisten

Den nedgång som FTX och ett antal andra centraliserade finansplattformar råkade ut för under 2022 förstärker narrativet att det mesta av krypto-ekosystemet så småningom kommer att kollapsa på grund av sin centralisering, med undantag för Bitcoin (BTC) – åtminstone enligt Jeff Booth, Bitcoin-förespråkare och författare till The Price of Tomorrow.

Booth anser att centraliserade kryptoplattformar som FTX och Celsius helt enkelt har replikerat det traditionella finansiella systemet med alla dess inneboende brister.

”Allt krypto försöker återuppbygga ett finansiellt system som vi redan har baserat på manipulation och centralisering”, säger Booth i en exklusiv intervju med Kryptodata.

Han menar att även decentraliserade finansplattformar – som försöker erbjuda ett peer-to-peer, pålitligt alternativ till traditionella finansiella tjänster – är dömda att misslyckas, eftersom de byggs på protokoll som har offrat decentralisering och säkerhet för att öka skalbarheten.

Bitcoin är den enda kryptovalutan som fortfarande är tillräckligt decentraliserad och säker för att utgöra grundskiktet i det framtida finansiella systemet, menar Booth.

”Hela kryptoekosystemet kommer att gå till noll förutom Bitcoin”, säger han. 

För att få veta mer om varför Booth tror att Bitcoin kan komma att överleva resten av kryptoekosystemet, kolla in hela intervjun på Cointelegraphs YouTube-kanal, och glöm inte att prenumerera!