Är Cosmoss ekosystemstillväxt och roadmap tillräcklig för att upprätthålla ATOMs nuvarande 50% månatliga rally?

I september 2022 presenterade Interchain Foundation, det team som står bakom utvecklingen av Cosmos, whitepappern Cosmos ATOM 2.0. Dokumentet föreslog stora förändringar i Cosmos design, inklusive en tokenomics-uppgradering för att finansiera utvecklingen av Cosmos-ekosystemet och minska ATOMs inflation. Även om lanseringen av whitepappern fungerade som en bullisk katalysator för ATOM-priset, misslyckades röstningen att godkänna förslaget främst på grund av dess enorma storlek. Några medlemmar i gemenskapen ville ta ett måttligt tillvägagångssätt för varje utvecklingsfunktion som listas i whitepappern, börjande med Interchain Security i Q1 2023.

Interchain Security kommer att förbättra ATOMs värdestillväxtposition som modulär kedja. Nya blockkedjor kommer att kunna låna säkerheten från den och betala validatorerna på Cosmos Hub. Trots att Cosmos 2.0-whitepappern avvisades fortsätter teamet att arbeta med uppgraderingar som nämns i den. De andra förbättringarna i tokenomics kommer att presenteras som ett separat förslag till Cosmos-gemenskapen.

Den första veckan i februari såg en teknisk bullisk breakout i ATOMs pris. Om köpare fortsätter att samla på sig finns det en solid chans till en kort- till mellanhandelsrally. Interchain Security kommer att skapa mer värde för ATOM-stakers. Genom att implementera Interchain Security kommer ATOM-hållare att få ytterligare staking-belöningar. Cosmos-teamet avslutade sin utvecklarkampanj som kallades ”Game of Chains” för att testa consumer chains innan de rullar ut versionen av Interchain Security på mainnet. De kommer att implementera den här funktionen i Cosmos Lambda-uppgradering (v9) någon gång i februari.

Utvecklingen av Cosmos-ekosystemet och expansionen av IBC (Inter Blockchain Communication) har också varit imponerande under 2022. Framöver kommer projektets team att implementera Interchain Scheduler, som ger en öppen och transparent MEV-marknad för cross-chain-transaktioner. Det kommer att försöka standardisera ATOM som standardgas-token för IBC-överföringar, även om avgifter kan betalas med flera tokens.

ATOMs pris har ökat med 61% sedan början av 2023, vilket delvis kan hänföras till den bredare rallyn på kryptomarknaden. Ändå var vinsterna fortfarande större jämfört med Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH), som ökade med 48,10% respektive 43,20%.

Open Interest-volymen för ATOM har stigit steget från 65 miljoner dollar till 92 miljoner dollar, vilket ger tokenet större möjlighet till ökad volatilitet. Den veckovisa diagrammet för ATOM/USD bröt över den 50-perioders exponentiella glidande medelvärdet (EMA) på 14,20 dollar. Om priset stänger över 50-veckors EMA vid slutet av februaris första vecka kommer tekniska köpare att leta efter att samla ATOM för en swing trade.