Avalanche ska driva Alibaba Clouds infrastrukturtjänster i Asien

Alibaba Cloud, eller Aliyun, en del av den kinesiska e-handelsjätten Alibaba, tillkännagav en integration med Avalanche blockchain för att driva företagets Node-as-a-Service-initiativ. 

Avalanches partnerskap med Alibaba Cloud kommer att leda till utveckling av verktyg som gör det möjligt för användare att lansera validerande noder på Avalanches offentliga blockchainplattform i Asien. Integrationen kommer att göra det möjligt för Avalanche-utvecklare att använda Alibaba Clouds plug-and-play-infrastruktur som en tjänst för att lansera nya valideringsnoder.

Utvecklare som förväntar sig höga resurskrav under rusningstid kan också utnyttja ytterligare resurser – beräkning, lagring och distribution – som erbjuds av Alibaba Cloud.

Enligt tillkännagivandet är Avalanche värd för över 1 200 validerare och bearbetar cirka 2 miljoner dagliga transaktioner. Skalan på partnerskapet är enorm, med tanke på att Alibaba Cloud står som den största asiatiska molntjänstleverantören i Asien-Stillahavsregionen.

Steg för att integrera Avalanche med Alibaba Cloud. Källa: Alibaba Cloud 

Som en del av integrationen genomförde Alibaba Cloud en särskild kampanj genom att erbjuda Avalanche-utvecklare kredit för någon av deras tjänster. Avalanche driver för närvarande över 1 000 projekt, inklusive ekosystem för decentraliserad finansiering (DeFi) som Aave, Curve, BENQi, Sushi och Chainlink.

Relaterat: Alibaba förbjuder försäljning av kryptominerare i samband med kinesiska åtgärder

Den kinesiska riskkapitalisten Bo Shen, en generalpartner i den av Vitalik Buterin rådgivna riskkapitalfonden Fenbushi Capital, hävdade att han förlorat 42 miljoner dollar från sin Trust Wallet.

Shen bekräftade att de tömda pengarna tillhörde honom och inte var relaterade till Fenbushi Capital:

”Händelsen har rapporterats till den lokala polisen. Både FBI och advokater har varit inblandade. Civilisation och rättvisa kommer så småningom att segra över barbari och ondska. Detta är det mänskliga samhällets järnlag. Det är bara en tidsfråga.”

Blockkedjeanalysföretaget SlowMist verifierade senare Shens förlust av pengar och bekräftade samtidigt att det inte fanns några säkerhetsproblem från Trust Wallets sida.