Bitcoin kan nå 1 miljon dollar om 5 år på grund av fiatvalutornas kollaps, säger Samson Mow

Trots den pågående björnmarknaden tror Jan3:s vd och Bitcoin (BTC)-förespråkare Samson Mow att den ledande kryptovalutan skulle kunna nå prisnivån 1 miljon dollar under de kommande fem till tio åren. De stora fiatvalutornas kollaps kommer att vara en viktig katalysator, som enligt honom kan ”hända mycket snabbt” och ”inte är förutsebara.”

”Det händer liksom över en natt, och sedan skyfflar man kontanter i en skottkärra”, sade han i en intervju med Kryptodata nyligen.

Mow gjorde sin förutsägelse när han kommenterade det nuvarande läget för Bitcoin-användningen i El Salvador, ungefär ett år efter att den antogs som lagligt betalningsmedel. Mow sade att han ser El Salvadors drag som en övergripande framgång, trots den relativt låga användningsgraden och den ojämna tillgången till Bitcoin betalningsinfrastruktur i landet.

”Du återskapar i princip traditionell bankinfrastruktur i landet. Så det kommer att ta tid och det kommer att ha en ojämn utbyggnad”, sade han. 

Enligt Mow är Bitcoins höga volatilitet en av orsakerna till att El Salvadors medborgare fortfarande förlitar sig på kontanter för att klara sig i vardagen istället för kryptovalutan. Mow ser det som ett tillfälligt problem, eftersom volatiliteten kommer att minska när Bitcoin närmar sig riktmärket 1 miljon dollar. 

Även nu tror Mow att El Salvador kan spela en roll för att inspirera andra länder att följa dess exempel. I synnerhet ser han El Salvadors levande, gräsrotsbaserade lokala Bitcoin-community som en viktig roll för att driva på införandet.

En blandning av initiativ uppifrån och ner och nerifrån och upp-initiativ behövs för att balansera varandra i alla länder som vill införa Bitcoin på ett framgångsrikt sätt.

För att lära dig mer om det aktuella läget för Bitcoin-introduktion i El Salvador, kolla in hela intervjun på Cointelegraphs YouTube-kanal, och glöm inte att prenumerera!