Bitcoin kan nå 10 miljoner dollar på 9 år men fler sidokedjor behövs: Blockstreams VD

Blockstreams VD Adam Back tror att priset på Bitcoin (BTC) kan nå 10 miljoner dollar vid slutet av den sjätte halveringen år 2032, så länge Bitcoin-lager 2-teknik och plånboksinfrastruktur förbättras. I en Twitter-tråd den 12 februari förklarade Back, en av bidragsgivarna till Bitcoin core, för sina 509 000 följare i vilken situation Hal Finneys 10 miljoner dollar-prognos för BTC skulle kunna slå in. Han noterade att BTC har dubblerat i pris årligen i genomsnitt sedan 2013 och förklarade att om den trenden fortsätter skulle BTC-priset nå 10 miljoner dollar tillsammans med en marknadskapitalisering på 200 biljoner dollar inom nio års tid.

Back sa dock att för att detta ska uppnås måste förbättringar av Bitcoin-lager 2-teknik och plånboksinfrastruktur skyndas på för att ge tid för dessa innovationer att skala: ”Jag tror att det kommer att bli ”intressant” under de närmaste två halveringarna. och snabbt, vi har inte mycket tid att skala tekniken. Vi behöver ett ställe för de nästa miljarderna användare att äga sina egna UTXO, sina egna nycklar, med censurresistent kall lagring. utan att svagna huvudkedjens säkerhet. ”

Back sa att det ”förmodligen betyder sidokedjor / drivechains som ett kompromiss. mer ljusoptimering […] vi har inte mycket tid eftersom tekniken tar tid att mogna, plånböcker, interop, integration. ”

Svara på en kommentar sa Back att han tror att Bitcoin-adoptionen inte har nått botten av S-kurvan ännu, eftersom endast 1-2% av världens befolkning har tagit sig in i Bitcoin. Han förutspår att fler investerare kommer att börja ”stacka” BTC till kallförvaringsplånböcker: ”Med tanke på volatilitet tror jag att #bitcoin kan överskrida vildmark och nå en av dessa $ 100-300 biljoner marknadskapitaliseringar, korrigera och sedan återfå en jämnare adoption över tid. Jag misstänker att personer med genomsnittliga ingångspunkter, relativt till då gällande pris, inte kommer att ha mycket incitament att sälja i storleksordning. ”

VVD: n förklarade att en del av den nästa vågen av adoption kan komma från vad han beskriver som ”hyperbitcoinization spurts” – där människor i hyperinflationära miljöer kommer att ”rusa” till bitcoin: Adam Back tror att inflationen av fiat-valutor kan tvinga människor att köpa och hålla bitcoin. Källa: Twitter. Relaterat: Blockstreams VD Adam Back pratar Bitcoin över ett spel Jenga

Emellertid svarade Back också på en annan kommentar att ”vi har helt misslyckats med att finansiera bitcoin” hittills. Den cypherpunk föreslog att Bitcoin skulle kunna användas i bostadslån där fastigheter används som säkerhet och Bitcoin som ränta: ”Marknaden för bitcoin