Bitcoin-priset korrigerades, men björnarna är positionerade för att dra nytta av fredagens utgång av optioner på 580 miljoner dollar BTC.

Bitcoin-priset har hållit sig över 20 700 dollar i fyra dagar, vilket ger björnarna hopp om en ny uppsving till 23 000 eller till och med 25 000 dollar. Bakom den optimistiska rörelsen låg en minskning av inflationstrycket, som bekräftades av december 2022: s grossistpriser för varor den 18 januari. USA: s producentprisindex, som mäter slutliga priser för tusentals kategorier, sjönk också med 0,5% jämfört med föregående månad. Eurozonens inflation kom också in på 9,2% år-på-år i december 2022, vilket markerar den andra raka minskningen från oktober rekordhöga 10,7%. En mildare än förväntad vinter reducerade risken för gasbrist och mjukade energipriser, vilket gav analytikerna hopp om en ”mjuk landning”. Enligt analytiker skulle en mjuk landning undvika en djup recession och eventuellt övertyga centralbanker att begränsa sina räntehöjningar.

Denna veckas Januari 20: e $580 miljoner BTC-alternativ utgår ser ut som en lätt vinst för björnar eftersom den överraskande 7-dagars 23% rally över 21 000 dollar orsakade att de flesta bearish bets blev värdelösa. Den senaste rörelsen har innehavare (eller hodlers) som kallar ett marknadsbotten och den potentiella slutet på björnmarknaden, men optionsmarknaden kan hålla svaret. Kan Bitcoin-alternativ hjälpa björnar att säkra $20 000-golvet? Det kan verka som en avlägsen verklighet just nu, men Bitcoin handlades under 17 500 dollar bara 7 dagar sedan. När veckoalternativen utgår den 20 januari närmar sig de bullish bets sig att betala ut, medan björnar kommer att se sina alternativ bli värdelösa när deadline närmar sig.

Björnarnas huvudsakliga hopp är möjligheten att den amerikanska Federal Reserve (FED) höjer räntan med 50 basispunkter på nästa möte, men det kommer bara att ske den 1 februari. Den senaste datan om detaljhandeln i USA har visat en 1,1% reträtt i december, den andra raka utgifterna. Oddsen ökar för en räntehöjning på 25 basispunkter, vilket signalerar att centralbankens ansträngningar att begränsa inflationen uppnår de förväntade resultaten. Om björnar vinner den 20 januari kommer de troligen att lägga till köptryck och driva $20 000-stödet.

Björnar fångades helt oförberedda

Det öppna intresset för Januari 20: e alternativ utgår är $580 miljoner, men den faktiska siffran kommer att vara lägre eftersom björnar decimerades efter att Bitcoin bröt $20 000. Björnar har full kontroll, även om deras utbetalning blir större vid $21 000 och högre.

Bitcoin-alternativ sammanfattar det öppna intresset för Januari 20: e. Källa: Coinglass

1,18 call-to-put-förhållandet reflekter