Bitcoin prismål sträcker sig till $19K som BTC hoppar 4% från dagliga lågpunkter

Bitcoin (BTC) stannade högre efter en $17,000 likviditet grab på Dec. 9 som handlare riktade sig ytterligare uppåt.

BTC/USD 1-timmars ljus diagram (Bitstamp). Källa: TradingView

Bitcoin försöker nå ny månadshög nivå

Data från Kryptodata Markets Pro och TradingView visade att BTC/USD kylde volatiliteten ännu en gång efter att ha nått 17 300 dollar på Bitstamp.

Paret hade börjat med att ta likviditet vid december månads högsta nivå. 8 Wall Street öppna, detta snöboll för att se det utmana en-månadshögsta från Dec. 5.

För dem som redan satsar på uppåtgående fortsättning, rörelsen kom som en liten överraskning, med kusten fortfarande klart för att lägga till vinsterna.

”Rörelsen till 18-19k $BTC fortsätter”, sammanfattade den populära handlaren Credible Crypto.

En tidigare tweet från den 7 december förklarade resonemanget, med invalidering satt vid 16 000 dollar stöd.

”Lows cleaned up and as if on cue Binance apes showing up to support the mid 16k’s,” part of accompanying comments read:

”Maybe one more push into 16.4-16.5k och sedan förväntar sig en vändning tillbaka uppåt och fortsättning till 18-19k mål.”

BTC/USD annoterat diagram. Källa: Det är en av de viktigaste faktorerna för att få en bra bild av en sådan situation är att det finns en möjlighet till fortsatt volatilitet, där BTC/USD har märkt sitt övre Bollinger Band på 4 timmars tidsramar.

I skrivande stund förblev 4-timmars ljusen nära det övre bandet, med båda fortfarande expanderande i en klassisk upptakt till ökad volatilitet.

BTC/USD 4-timmars ljusdiagram (Bitstamp) med Bollingerband. Källa: ”Förväntar mig en fortsättning för Bitcoin så länge vi håller oss över 17 000 dollar”, tillade Michaël van de Poppe, grundare och vd för handelsföretaget Eight, och liknade nattens rörelse vid utbrottet från slutet av november.

Liquidationer driver BTC-prisuppgången

En ytterligare analys av nattens BTC-prishandlingar lyfte fram ökade avvecklingar av korta positioner.

Relaterat: Bitcoin 2022 bear market ’usual’ despite key trend line loss – Analyst

I ett tecken på i vilken utsträckning marknadsdeltagarna antog att ytterligare nedåtgående skulle komma in, uppgick korta likvidationer på BTC till totalt 7 miljoner dollar under en enda timme den 8 december, visar data från Coinglass. Altcoin korta avvecklingar lade ytterligare 11 miljoner dollar till den siffran.

”Avvecklingarna har varit relativt små sedan kraschen i början av november, men korta avvecklingar hjälpte till att driva på den senaste rörelsen”, bekräftade analysresursen On-Chain College.

BTC likvidations chart. Källa: Coinglass

De åsikter, tankar och åsikter som uttrycks här är författarnas egna och återspeglar eller representerar inte nödvändigtvis Cointelegraphs åsikter och åsikter.