Bonk token går bonkers som handlare jagar efter höga avkastningar i Solana ekosystem

Bonk, en meme token modellerad efter Shiba Inu (SHIB) som lanserades den 25 december, är skyrocketing och vissa handlare tror att tokens handelsvolym potentiellt driver Solanas (SOL) pris upp. Under de senaste 48 timmarna har SOL-priset stigit med 34 % och under de senaste 24 timmarna har Bonk stigit med 117 %, enligt uppgifter från CoinMarketCap. Medan den bredare kryptomarknaden förblir undertryckt hoppas handlare att Bonk kan erbjuda nya möjligheter under nedgången. 

Enligt projektets webbplats är Bonk den första hundtoken på Solana-blockkedjan. Initialt släpptes 50 % av tokenförrådet till Solana-användare med ett uppdrag att avlägsna giftig Alameda-liknande tokenekonomi. Luftslungan resulterade i mer än 20 miljoner dollar i handelsvolym enligt den decentraliserade Solana-börsen Orca.

Hög avkastning

Liquiditetsleverantörer (LPs) har möjlighet att dra nytta av att interagera med Bonk, och den 4 januari tjänar LPs över 999 % APR, vilket är mycket högre än det populära paret SOL/USD Coin (USDC).

Liquiditetsleverantörens avkastning på Orca. Källa: Orca

Och även om höga avkastningar inte alltid förblir höga visar de nuvarande räntorna på en stor efterfrågan på Bonk på marknaden. Utöver den ökade efterfrågan brände Bonk också 1 miljard i utbudet den 3 januari.

Solana (SOL) studsar tillsammans med Bonk

Blockkedjor som Solana gynnas av ökad användning. Efter FTX-kollapsen fick Solana se flera projekt lämna ekosystemet. Den 4 januari såg Solana en ökning med 18,6 % i 24-timmarsavgifter och en ökning med 15,8 % i 24-timmars dagliga aktiva användare.

Solana avgifter och dagliga aktiva användare. Källa: TokenTerminal

Förutom ökningen av avgifter och dagliga aktiva användare steg SOL-priset över 14 dollar den 4 januari för första gången sedan den 14 december. Vissa kryptomarknadsdeltagare tillskriver Bonks tillväxt till Solanas prisåtgärd.

Men även om Bonk bara är en meme-token är den ökande efterfrågan ett positivt tecken för Solana-blockkedjan. Detta är ett tecken på att Vitalik Buterin kan få sin önskan att Solana får en ”chans att blomstra.”

De åsikter, tankar och åsikter som uttrycks här är författarnas ensamma och återspeglar eller representerar inte nödvändigtvis Cointelegraphs åsikter och synpunkter.