Chainlink lanserar staking för att öka säkerheten för oracle-tjänster

Blockchain oracle-nätverket Chainlink har lanserat sin staking-funktion för att öka den ekonomiska säkerheten för plattformens oracle-tjänster.

I ett meddelande som skickades till Kryptodata sade Chainlink att den nya staking-funktionen är en integrerad del av dess ”Chainlink Economics 2.0”-insatser som fokuserar på säkerhet och hållbar tillväxt.

Tidigare behövde Chainlink-användare som ville ta emot ()-tokenbelöningar starta egna noder. Med den nyligen lanserade staking-mekanismen har Chainlink tokeninnehavare ett ytterligare sätt att tjäna pengar samtidigt som de bidrar till att öka orakelplattformens säkerhet.

Chainlink Staking har inledningsvis lanserats som en v0.1 beta, inklusive en staking pool som syftar till att säkra ETH/USD-dataflödet inom Ethereum-mainnätet. Detta gör det möjligt för stakers att tjäna belöningar för att stödja feedets prestanda genom att delta i ett decentraliserat varningssystem. Systemet flaggar nätverket när dataflödet inte uppfyller prestandakraven.

Sergey Nazarov, medgrundare av Chainlink, sade att denna lansering är grunden för Chainlink Economics 2.0 och kommer så småningom att förbättras. ”I takt med att nätverket fortsätter att expandera kommer Chainlink Staking att fortsätta att utvecklas och leverera förbättrad säkerhet i vårt ekosystem och i hela Web3”, sade han.

Relaterat: Chainlink Labs erbjuder proof-of-reserve-tjänst för omstridda börser

Enligt Chainlink-teamet måste nätverkets säkerhet matcha det ökande värdet som säkras inom applikationer som drivs av Chainlink, eftersom plattformen kontinuerligt släpper nya oracle-tjänster i olika blockkedjor. Nazarov förklarade att: LINK-token inför lanseringen av staking-funktionen, vilket tyder på att handlare förväntar sig att lanseringen av staking-funktionen kommer att öka efterfrågan på LINK-token och plattformens orakel-tjänster.