Crypto Twitter uppmanar till lugn efter att skämt om wETH:s insolvens blivit viralt

Jag hoppas att det här skämtet inte orsakade för mycket förvirring. Om du behöver mer sammanhang hittar du det här:https://t.co/KDN3NvdO2zMånga människor skämtar om WETH.Ether bull och värd för The Daily Gwei Anthony Sassano var också med på wETH-skämtet med ett eget parodiskt inlägg den 27 november, men var tvungen att senare klargöra att det ursprungliga inlägget var ”shitpost/ meme” efter att ha läst svaren.

”WBTC är helt annorlunda och här är oron befogad”, förklarade Thielen. Relaterat: Vad är wrapped Ethereum (wETH) och hur fungerar det?

Så dra åt helveteDet här är en shitpost/meme – det är inget fel på WETH och du kan alltid lösa in 1 ETH för 1 WETH

Å andra sidan kan den senaste tidens FUD mot Wrapped Bitcoin (wBTC) vara berättigad, sade Thielen och hänvisade till rykten om att FTX kan ha tryckt 100 000 wBTC ur tomma intet, eftersom FTX:s nov. 11 konkursansökan inte visar några Bitcoin (BTC) i FTX:s balansräkning.Läsande svaren känner jag att jag borde förtydligaFörresten, bara någon dag tidigare, twittrade cygaar att ”WETH kan aldrig bli insolvent” och att ”WETH kommer alltid att vara utbytbart 1:1 med ETH.”

”Jag är inte alltför orolig för WETH eftersom det är ett smart kontrakt och inte lagras av en centraliserad börs. Eftersom det smarta kontraktet är öppen källkod kan det kontrolleras för buggar eller brister.”

Vänligen var medveten om att det kanske inte är uppenbart för utomstående att det är helt annorlunda än bridged assets och att det bokstavligen finns nästan ingen risk. Jag tror att det vore bättre att tydligare markera dessa som skämt.Det här är egentligen ett test för att se vem som läser mitt innehåll.Gnosis medgrundare Martin Köppelmann var en annan som fick ta del av skämtet och hävdade i en tweet den 27 november till sina 38 800 Twitterföljare att WETH inte längre är helt uppbackad av ETH och att ”vi kanske får se en bankrun på att lösa in WETH snart.”Sälj mig så mycket du villEtt internt skämt om ”insolvens” för Wrapped Ether (wETH) under helgen har tvingat influencers att förklara att det bara var ett ”shitpost” efter att medlemmar i gemenskapen tog det som verkligt. 

WETH introducerades som en ERC-20-token på Ethereumnätverket av denna anledning, eftersom ETH följer andra regler och därför inte kan handlas direkt med ERC-20-token.