Digital Tillgångsleverantör Lyfter $65M i Serie B Ledd av Credit Suisse

Taurus, en digital tillgångsinfrastrukturleverantör för finansiella institutioner i Europa, har lyft $65 miljoner i en Series B-kapitalhöjning ledd av Credit Suisse. Den här finansieringsrundan såg även deltagande från flera andra institutionella investerare, inklusive Deutsche Bank, Pictet Group, Cedar Mundi Ventures, Arab Bank Switzerland och Investis. Enligt tillkännagivandet kommer de insamlade medlen att användas av Taurus för att stärka sin tillväxtstrategi inom tre primära områden, vilka inkluderar; att rekrytera toppteknisk talang för att fortsätta utveckla sin plattform, att utöka sin försäljnings- och kundframgångsorganisation för att förbättra sina infrastrukturlösningar med nya kontor i Europa, Förenade Arabemiraten och senare i Amerika och Sydostasien samt att upprätthålla de striktaste säkerhets-, risk- och komplianskraven över produktlinjer, processer och organisationer.

Taurus har etablerat partnerskap med över 25 finansiella institutioner och korporativa kunder över åtta länder och tre kontinenter. Taurus kunder inkluderar finansiella institutioner som Arab Bank Switzerland, CACEIS, Credit Suisse, Deutsche Bank, Pictet, Swissquote och Vontobel.

Taurus sade att man ser enorm potential för den digitala tillgångsindustrin att nå en värde på mer än 10 biljoner dollar genom att digitalisera privata tillgångar. Bolaget har redan spelat en roll i tokenisering av 15 affärer med ett brett utbud av utställare, inklusive banker, tillgångsförvaltare, små och medelstora företag (SME) och startups baserade i Schweiz och den Europeiska unionen. Dessutom valdes Taurus nyligen av ett börsnoterat försäkringsbolag för att tokenisera riktiga tillgångar.

Relaterat: Historien och utvecklingen av fintech-industrin

Trots att man befinner sig i en björnmarknad fortsätter digitala tillgångsföretag att samla in kapital för att utveckla och innovera inom ekosystemet. Den 24 januari rapporterade Kryptodata att blockchain-utvecklingsplattformen QuickNode stängde en $60 miljoner finansieringsrunda som en del av en global expansion som syftar till att ta emot fler användare och utvecklare till Web3-applikationer. Series B-höjningen, som värderade QuickNode till $800 miljoner, leddes av venture capital-företaget 10T Holdings med deltagande från Tiger Global, Seven Seven Six och QED.