Digitala banken Revolut lanserar krypto-stake för kunder i Storbritannien och EES: Rapport

Digitala banken Revolut har nyligen introducerat krypto-stake för sina kunder i Storbritannien och EES. Enligt en rapport från London-baserade nyhetsbyrån AltFi kommer staking-funktionen att bli aktiv den här veckan, vilket ger användare möjlighet att tjäna pengar på sina krypto-tillgångar under dess ”mjuka testfas”. För närvarande är staking-funktionen tillgänglig för Polkadots DOT (DOT), Tezos XTX (XTZ), Cardanos ADA (ADA) och Ether (ETH), med avkastningar som varierar från 2,99% till 11,65%. Dessa avkastningar är dock inte garanterade.

Kryptovaluta-stake är en process där en person håller eller låser upp en viss mängd av en specifik digital tillgång i en plånbok under en viss period, vanligtvis från några dagar till flera månader. Denna åtgärd hjälper till att säkra nätverket och validera transaktioner på en proof-of-stake-blockchain. I gengäld belönas individer med nya mynt eller en del av transaktionsavgifterna.

Under de senaste åren har Revolut infört kryptovalutor i sina tjänster. 2017 började de erbjuda kryptohandelstjänster, som sedan dess har blivit en betydande inkomstkälla för företaget, särskilt med introduktionen av produkter som krypto-cashback för premiumanvändare. Nu erbjuder Revolut handel för nästan 100 olika krypto-tillgångar och möjliggör också för sina kunder att göra inköp med sina kryptoholdings.

För att utbilda sina kunder om krypto och blockchain erbjuder Revolut också gratis ”Learn & Earn” -kurser om grunderna i ämnena, och belönar användare som slutför programmet med gratis krypto. I september 2022 rapporterade Kryptodata att Storbritanniens Finansiella Tillsynsmyndighet lade till Revolut på sin lista över auktoriserade företag som erbjuder kryptoprodukter och tjänster. Revolut gick med 37 andra företag som har beviljats grönt ljus för att erbjuda sådana tjänster i Storbritannien efter att ha beviljats en förlängning för att fungera som ett kryptoassetföretag med tillfällig registrering i mars 2022.