Dingo-kryptotoken flaggad som bedrägeri på grund av 99% transaktionsavgift bakdörr

Check Point Research, en del av säkerhetsprogramvaruföretaget Check Point, har flaggat Dingo-kryptotoken (DINGO) som en ”potentiell bedrägeri” efter att ha upptäckt en smart kontraktsfunktion som används för att manipulera transaktionsavgifter. I ett blogginlägg den 3 februari sa Check Point Research (CPR) att efter att ha undersökt koden bakom Dingo Smart Contract hade de upptäckt en bakdörrfunktion, ”setTaxFeePercent”, som kan ändra kontraktets köp- och säljavgift med upp till 99%. Detta trots att projektets whitepaper anger att det endast är en 10% avgift per transaktion.

Enligt CPR innebär detta att projektets ägare kan ta ut upp till 99% av transaktionsbeloppet varje gång en användare köper eller säljer token. I ett fall observerade den cyber-säkerhetsprogramvaran att en användare som spenderade 26,89 dollar för att köpa 427 miljoner Dingo Tokens men istället fick 4,27 miljoner, eller 0,27 dollar värda av Dingo Tokens.

Företaget sa att de bestämde sig för att undersöka Dingo Token-projektet efter att ha sett token stiga 8400% i år och hittat minst 47 fall av funktionen som används för att påstås bedra token-investerare. ”Vi vet alla att 2022 var ett svårt år på kryptomarknaden. Men när vi såg en token stiga 8400% i år måste vi undersöka projektet och förstå vad som var unikt med det. Vi granskade Dingo Smart Contract och hittade snabbt att det verkade som en bedrägeri,” skrev de. Företaget pekade också på Dingo Tokens webbplats, där det inte finns någon verklig information om projektets ägare, förutom en fyrsidig whitepaper.

Vid tidpunkten för skrivningen var Dingo Token rankad 298 på CoinMarketCap med en levande marknadskapitalisering på 82 555 168 dollar. Användare av Twitter och CoinMarketCap har också nyligen rapporterat problem med Dingo Token. Kryptohandlaren IncredibleJoker sa att de inte kunde sälja sina innehav den 5 februari. En moderator för Dingo Token svarade på användarens Twitter-inlägg och bad användaren att meddela dem privat, men inga ytterligare uppdateringar har gjorts offentliga. Samtidigt på CoinMarketCap verkade användaren mraff1579 hänvisa till den bakdörrfunktion som CPR höjde.