FTXs kreditörslista, BlockFi $1.2B exponering och ny Celsius-token: Hodler’s Digest, Jan. 22-28

FTXs kreditörslista visar flygbolag, välgörenhetsorganisationer och teknikföretag som drabbats av kollapsen

En komplett lista över kreditörer som är skyldiga pengar av den konkursade kryptovalutabörsen FTX har släppts, vilket avslöjar ett brett utbud av globala företag. Bland de potentiella kreditörerna finns flygbolag, hotell, välgörenhetsorganisationer, banker, venture capital-företag, medieföretag och kryptoföretag, tillsammans med amerikanska och internationella regeringsorgan. Enligt en annan rubrik om FTX-skandalen hävdar amerikanska federala åklagare att Sam Bankman-Fried investerade 400 miljoner dollar i venture capital-firman Modulo Capital med pengar från FTX: s kunder. Utredare hävdar att Modulo troligen byggdes med brottsliga intäkter eller förvärvade medel. Advokatkostnader i fallet beräknas nå hundratals miljoner dollar innan firman konkursutredning är över.

BlockFi okensorerade finansiella rapporter visar $1.2B FTX exponering

Den konkursade kryptolånefirman BlockFi laddade upp okensurerade finansiella rapporter som avslöjade $1.2 miljarder i tillgångar som var förknippade med den konkursade börsen FTX och den avvecklade handelsfirman Alameda Research. De okensurerade ansökningarna visar att BlockFi hade $415.9 miljoner värda av tillgångar som var förknippade med FTX och en imponerande $831.3 miljoner i lån till Alameda. BlockFi ansökte om konkurs i kapitel 11 den 28 november, vilket hänvisar till FTX: s kollaps bara några veckor tidigare som orsaken till dess ekonomiska problem.

En ny ’Celsius token’ kan användas för att betala tillbaka kreditgivare

Konkursade kryptolånefirman Celsius kan utfärda sin egen token för att betala tillbaka kreditgivare. Vid en rättegång hävdade Celsius advokat Ross M. Kwasteniet att företaget förhandlar med sina kreditgivare om hur man ska starta om plattformen och betala tillbaka dem ordentligt. Om det godkänns av kreditgivare och domstolen skulle den relanserade versionen vara ”ett börsnoterat företag som är ordentligt licensierat”, vilket förväntas ge kreditgivare mer pengar än genom att bara liquidera företaget.

Binance håller token-säkerhet och användarfonder på samma plånbok av ’misstag’

Kryptobörsen Binance erkände att man misstaget lagrade vissa kundmedel i samma plånbok som sitt säkerhetsmedel för Binance-mintade tokens, eller B-Tokens. Börsen har redan börjat processen med att överföra tillgångarna till dedikerade säkerhetsplånböcker och betonade att B-Tokens alltid är fullständigt säkerställda och backas 1:1. Binance sa tidigare att dess bolagsinnehav registrerades i separata