Game7 delar ut 100 miljoner dollar i teknikbidrag för öppen källkod till webb 3.0-spelföretag

Den 28 november meddelade blockchain gaming accelerator Game7 att man skulle dela ut 100 miljoner dollar i teknikbidrag för öppen källkod till kommande webb 3.0-startups. Enligt uppgift från Game7 kommer utdelningarna att stödja individer och enheter som bygger blockkedjespel, smarta kontrakt, centrala mjukvaruinfrastrukturer och verktyg för samhället. Bidragen kommer att betalas ut i USD Coin (USDC).

Och utöver den initiala finansieringen säger teamet att utvecklare också kommer att få tillgång till teknisk support, mentorskap och tidiga Game7-initiativ. Den decentraliserade autonoma organisationen, eller DAO, hävdar att den är kedjeagnostisk och kommer att stödja applikationer från alla blockkedjenätverk. Även om tilldelningsbeloppen inte har avslöjats, förklarade Game7 i en lista med vanliga frågor att ”sökande bör inte se bidragen som en ersättning för riskkapital.”

Det är dessutom så att förskottsbetalningar endast delas ut ”i undantagsfall” och att de flesta betalningar endast kommer att utfärdas om vissa projektmilstolpar har uppnåtts. Utvecklare måste också genomgå know-your-customer-kontroller, underteckna ett kontrakt och ansöka med sina digitala plånböcker. Utvecklare är dock inte bundna av några exklusivitetsavtal och kan även ansöka om andra bidrag eller VC-finansiering. Game7 uppskattar att efter inlämnandet kommer dess due diligence-process att ta fyra till sex veckor innan ett beslut utfärdas.

Game7 bildades den 18 november 2021 som en del av en accelerator för blockkedje-ekosystem på 500 miljoner dollar med stöd av BitDAO. Större delen av finansieringen kom från dess namngivna decentraliserade skattkammare. Samtidigt deltog Forte, Mirana Ventures, Warner Music Group, Aleo, Avalanche, Interchain Foundation, Off-chain Labs, OP Games, Polygon Studios, Solana Ventures och numera nedlagda Alameda Research i såddrundan.