Giganterna från Web2 kommer att dra nytta av Web3-ekosystemet – PBW-grundaren

Giganterna från Web2 kommer att dra nytta av det växande Web3-ekosystemet, enligt grundaren av Paris Blockchain Week (PBW), Michael Amar. PBW, som är ett årligt sammankomst för professionella inom blockchain-industrin, har dragit igång sin fjärde upplaga med ledare och entreprenörer från hela världen som samlas för att diskutera de senaste trenderna och utvecklingarna som påverkar den digitala tillgångsmarknaden.

Grundat 2019 skapades PBW med visionen att samla professionella inom industrin för att främja medvetenhet och adoption av blockchain. Enligt Amar var målet med konferensen att göra framsteg inom hela branschen, och ta upp ämnen som reglering och djup teknik.

Med tiden har ämnena utökats till att inkludera Web3, icke-fungibla token, metaverse och decentraliserade autonoma organisationer. Amar sade att tillväxten av Web3 är fördelaktig för blockchain-industrin eftersom den kan främja bredare adoption av digitala tillgångar, och potentiellt öppna dörren för andra industrier. Han berättade för Cointelegraph: ”Nu när vi öppnar upp för varumärken, pratar vi om immateriella rättigheter, innovation, marknadsföring. Det öppnar upp för lyxvarumärken, modebranschen, konst, fastighetsbranschen, så många industrier. Så jag tror att Web3-rörelsen är mycket bra eftersom den skapar massadoption för krypto och blockchain i slutändan.”

När det gäller hur deltagandet av tech-jättar påverkar ekosystemet, delade Amar: ”Web2-spelare och tech-jättar kommer, så vi är mycket glada att ha Google eller Amazon eller SAP som delar av evenemanget. Faktum är att de tar med sina resurser och sina projekt till utrymmet för att göra Web3 möjligt för massorna.”

Amar tog upp frågan om intågandet av Web2-företag, liksom detaljhandels- och konsumentvarumärken underminerar Web3:s mission om decentralisering. Han tror att även om den centraliserade makten hos dessa företag är en oro, kan deras resurser, verktyg, plattformar och investeringar användas för att driva förändringar och skapa mer styrning inom Web3-system. Även om dessa företag aldrig kommer att vara helt decentraliserade, föreslog Amar att ha något meningsfullt att decentralisera är ett steg i rätt riktning.

PBW har över 10 000 deltagare och sålde slut förra året. Förutom huvudevenemanget har det en dedikerad dag för investerare, en tävling för startups, en hackathon och ytterligare sidoevenemang. 2022-summiten drog cirka 3 000 deltagare och inkluderade tal med topppersonligheter inom området, inklusive Binance:s Changpeng Zhao och Tethers Paolo Ardoino.