Goldman Sachs rapporteras vilja köpa kryptoföretag efter FTX-kollaps

När kryptoföretags värderingar påverkas av det senaste FTX-debaclet vill finansföretaget Goldman Sachs gå in och investera miljoner för att köpa eller investera i kryptoföretag medan priserna är låga.

I en intervju med mainstreammediet Reuters uppges Mathew McDermott, en chef på Goldman Sachs, ha sagt att storbankerna ser möjligheter inom området eftersom FTX-kollapsen belyste ett behov av mer reglering inom branschen.

Den ledande befattningshavaren tillade att företaget för närvarande ser möjligheter som är ”prissatta mer förnuftigt” och redan gör sin due diligence på vissa kryptoföretag.

I sin kommentar till FTX-debaclet noterade McDermott också att marknaden i fråga om sentimentet mötte bakslag. Den traditionella finanschefen framhöll dock att även om FTX blev ett ”affischnamn” för området, så fortsätter den underliggande tekniken bakom branschen ”att prestera.”

Fattas likvidationskris och konkurssaga har vänt upp och ner på kryptoområdet sedan början av november. FTX:s kollaps fortsätter att ha en dominoeffekt och påverkar kryptofokuserade företag som har en viss exponering mot det omstridda företaget. På grund av detta letar institutionella investerare som Goldman efter möjligheter att köpa och investera till lägre priser medan effekterna av FTX sänker värderingarna.

Relaterat: Goldman Sachs skapar ett taxonomisystem för digitala tillgångar för prenumererande investerare

Under tiden har en digital bank baserad i Storbritannien förbjudit kryptoköp för sina användare. På grund av detta kommer dess kunder inte att kunna köpa Bitcoin (BTC) eller andra kryptovalutor. Bortsett från detta kommer användarna inte heller att kunna ta emot överföringar från plattformar för kryptobörser.

Men även om FTX-kollapsen satte utrymmet tillbaka när det gäller intresse, arbetar vissa institutionella aktörer för att öka det institutionella antagandet. Den 6 december samarbetade kryptoföretaget SEBA Bank med finansföretaget HashKey Group för att påskynda det institutionella antagandet av krypto i Hongkong och Schweiz.