”Gör ditt eget köttfärssås”

Coinbase kan stå inför SEC-åtgärder för ”potentiella brott mot värdepapperslagar”

Cryptobörsen Coinbase fick ett Wells-meddelande från USA:s Securities and Exchange Commission (SEC) som föreslår en kommande åtgärd. Enligt Coinbase är den ”juridiska hotet” möjligen riktat mot dess stakingsprogram, listade digitala tillgångar, plånbok eller Coinbase Prime-tjänster. Exchanges chef för juridiska frågor, Paul Grewal, sade att varningen ”kommer efter att Coinbase har lämnat flera förslag till SEC under månader, vilka SEC till slut vägrade att svara på.” Coinbase VD Brian Armstrong uppmanade återigen användare att ”välja pro-kryptokandidater” efter utvecklingen.

FTX-skuldsatta har gått med på att sälja aktier för 95 miljoner dollar i Mysten Labs

Medan konkursförfarandet för FTX fortskrider har skuldsatta för den avlidna kryptobörsen godkänt ett avtal som syftar till att sälja aktier för 95 miljoner dollar i Mysten Labs, företaget bakom Sui-blockkedjan. Domstolsgodkännande är fortfarande avvaktande, liksom möjligheten till andra bud på aktierna. I en relaterad rubrik söker FTX att återvinna 460 miljoner dollar av påstådda missbrukade kundmedel från venture capital-företaget Modulo Capital, som fick en betydande investering från Alameda Research förra året. Investeringen ska ha riktats av Sam Bankman-Fried, som står inför flera räknen i federal domstol relaterade till påstådd bedrägeri under sin tid som VD.

Do Kwon står inför bedrägeriåtal från amerikanska åklagare timmar efter gripandet

Bara timmar efter att ha gripits i Montenegro ställdes Terraform Labs VD Do Kwon inför åtta olika räkningar av amerikanska åklagare i New York, inklusive kommoditetsbedrägeri, värdepappersbedrägeri, wirebedrägeri och sammansvärjning för att bedra och delta i marknadsmanipulation. Enligt rapporter står Kwon också inför brottsliga åtal i Montenegro för påstådd förfalskning av resehandlingar. Åklagare i Sydkorea utfärdade en arrestorder för Kwon i september förra året, följd av en röd notering från Interpol några veckor senare. De åtal som lades mot honom hänvisar till hans påstådda roll i kollapsen av den 40 miljarder dollar dyra Terra Luna Classic-tokenen och TerraClassicUSD-stablecoinen i maj 2022.

Mastercard ska avgöra transaktioner för stablecoin-plånbok i APAC

Mastercard lanserar en integration av stablecoin-digital plånbok för att låta detaljhandelskunder i Asien-Stilla havet spendera USDC-stablecoins var som helst där Mastercard accepteras. Det internationella betalningsföretaget planerar att konvertera USDC-stablecoinen till fiat och avgöra på sitt nätverk genom att samarbeta med det australisk