Grocery till lyxbilar: Tillståndet för krypto-adoption i Dubai

Dubai har varit mycket välkomnande till krypto-utrymmet och har gett den mycket efterlängtade regelverksklarheten som behövs för att branschen ska blomstra. Detta lockar inte bara in inhemska Web3- och kryptobolag till emiratet, utan även icke-kryptobolag börjar integrera tekniker som krypto, nonfungible tokens (NFTs) och även metaversen i sina verksamheter. Kryptodata åkte för att utforska olika delar av Dubai för att ta reda på hur krypto och Web3-tekniker har integrerats i vissa företag i emiratet.

Istället för att handla matvaror med krypto, har Elchai Group, ett lyxbilsklubb baserat i Dubai, hittat ett sätt att använda NFTs och olika Web3-tekniker i sin verksamhet. Maria Xenofontos, chef för marknadsföring, berättade för Kryptodata att deras NFT-innehavare som även automatiskt är medlemmar i deras bilklubb, kommer att kunna hyra exotiska bilar inom deras Elchai-bilsamling. Xenofontos förklarade även att: ”Vårt team tar lyxbilsklubben till metaversen. Vi utvecklar just nu The Universe Eye, ett metaverse-projekt som först kommer att replikera staden Dubai. […] Metaversen kommer att möjliggöra privata evenemang, kändiskonserter och en lyxbilsutställning.”

Enligt Xenofontos är projektet även på väg att ta sin lyxbilsklubb till metaversen och gav Kryptodata en förhandsvisning av deras metaverse-projekt som replikerade en av Dubais mest populära sevärdheter, Dubai Eye. När det gäller NFTs sa den executive att utrymmet behöver mer exploration just nu. ”NFT som en form av äganderätt är något som man behöver utforska mer och jag är säker på att vi kommer att se deras verkliga användningsfall mer under de kommande åren”, sa hon.

Flavio Elia, VD och grundare av Elchai Group, berättade för Kryptodata inspirationen bakom projektet. ”Det är ganska enkelt, efter 20 år i lyxbilshandeln ville jag förverkliga min dröm om att bilda en bilklubb. Det är min kärlek till bilar och de oändliga möjligheterna i metaversen som har drivit mig att driva det här projektet”, sa han.