Hongkong kryptofrenesi, DeFi-token skjuter upp med 550%, NBA Kina NFTs – Asien Express

Varje vecka sammanfattar vår nyhetsöversikt från Östasien de viktigaste utvecklingarna inom branschen. Hongkong rör sig bulligt Den 20 februari lanserade Hongkongs värdepappers- och terminförvaltningskommission (SFC) en konsultation om sina föreslagna regleringskrav för handelsplattformar för digitala tillgångar. SFC kräver licensiering av alla kryptobörsar som verkar i Hongkong eller som söker tjänster från Hongkong-investerare senast juni. Dessutom sade SFC att man skulle söka feedback om licensierade plattformoperatörer ska få tillåtelse att erbjuda tjänster till detaljhandelsinvesterare och vilka åtgärder som bör vidtas för att säkerställa lämplighet och tokeninblandning när man etablerar affärsförhållanden med kunder.

För närvarande är detaljhandel med kryptovalutor förbjuden i Hongkong. Meddelandet att den särskilda administrativa regionen i Kina doppade sina tår i krypto satte omedelbart igång bulliska reaktioner från vardagliga användare och chefer. Brian Armstrong, VD för kryptobörsen Coinbase, skrev: ”Amerika riskerar att förlora sin status som finansiell hubb på lång sikt, utan tydliga regler om krypto och en fientlig miljö från regulatoriska myndigheter. Kongressen bör snart agera för att anta tydlig lagstiftning. Krypto är öppet för alla i världen och andra leder. EU, Storbritannien och nu HK.”

Samtidigt sa Cameron Winklevoss, medgrundare av kryptobörsen Gemini, i ett tweet: ”Min arbetstes är just nu att nästa bull run kommer att börja i öst. Det kommer att vara en beskedlig påminnelse om att krypto är en global tillgångsklass och att väst, egentligen USA, alltid bara haft två alternativ: att omfamna det eller bli lämnad efter. Det kan inte stoppas. Det vet vi.”

Kort därefter meddelade kryptobörserna Gate.io och Huobi Global att de skulle ansöka om licenser för kryptobörsar i Hongkong. Båda börserna sade att de skulle följa de relevanta reglerna för att kunna erbjuda tjänster till Hongkong-klienter. Kryptoanvändare och intressenter har till och med den 31 mars på sig att delta i SFC-konsultationen.