”Kämpa för att få bättre löner”

John Deaton har haft en händelserik livsresa, från att ha drömt om att bli rappare till att tjänstgöra i USA:s marin och nu som ”pro-XRP-advokat” på Crypto Twitter. Hans dröm om att bli rappare gick inte i uppfyllelse, men hans 260 000 följare på Twitter skulle göra många uppkomlingar avundsjuka.

Deaton har blivit en legend bland XRP-armén under de senaste åren, som kämpar för deras rätt efter att USA:s Securities and Exchange Commission stämde Ripple, anklagade för att ha utfärdat oregistrerade värdepapper. Deaton har en stark övertygelse om att de ”oskyldiga innehavarna” av XRP förtjänar en riddare i skinande rustning som står upp för dem på samma sätt som Ripple har en skara advokater som kämpar för företaget.

Deaton har blivit berömd på Twitter tack vare att han erbjuder en informerad juridisk synvinkel på vad som ofta kan vara oklara och förvirrande rättsliga manövrar i rättegången. Det hjälper säkert att han vanligtvis är ganska optimistisk när det gäller Ripples chanser att besegra åtalet. Hans följarkonto har skjutit upp exponentiellt sedan han fick tillstånd av USAs distriktsdomare Analisa Torres att skriva ett kort på uppdrag av XRP-innehavare i mars 2021, och har samlat in mellan 3 000 och 20 000 varje månad sedan dess.

På Twittersidan delar Deaton ofta sina tankar om regleringar från regeringen och kastar skugga åt SEC ibland. Han är bäst känd för sin aggressiva stöd för XRP, till den grad att många tror att han faktiskt representerar XRP. Han följer de stora namnen, men tar det som en komplimang att CZ, Jesse Powell, Brad Garlinghouse och andra stora namn följer honom. Han har också tagit itu med Vitalik Buterin över dennes offentliga kommentarer om XRP.

Deaton tror inte att ny lagstiftning för att rensa upp digitala tillgångsregleringar i USA kommer att ske snart. Han tror att Bitcoin, Ethereum och XRP kommer att överleva, men inte de 10 000 andra digitala valutorna.