Kryptohistorier: Den avlidne John McAfee berättar hur han först fick reda på Bitcoin

Från Cointelegraphs arkiv berättar John McAfee sin kryptohistoria och tar en titt tillbaka på sitt mycket fascinerande liv.

Tidigt i sitt liv fick dataprogrammeraren jobb på USA:s nationella flyg- och rymdstyrelse, även känd som NASA, och arbetade på världens första vädersatellit. Där lärde han sig om datasäkerhet och människors oro för att obehöriga aktörer ska få tillgång till privata uppgifter.

McAfee berättade också att han tjänade alla sina pengar inte på den populära antivirusprogramvaran ”McAfee” utan på andra projekt. Han förklarade:

”Folk känner mig från McAfee, men nej, det var inte min största framgång. Det var någon trivial sak. Det var mina framtida saker, som jag inte satte mitt namn på, som lärde mig och gav mig alla mina pengar.”

2011 pressade McAfees vänner honom att läsa den vitbok om Bitcoin (BTC) som publicerades av dess pseudonyma skapare Satoshi Nakamoto. Datorprogrammeraren imponerades av kraften i Bitcoins matematik och såg den digitala tillgångens potential att förändra världen.

Enligt McAfee började hans inträde i krypto med att han var ordförande och vd för MGT, som var världens sjätte största BTC-gruvföretag, värderat till 800 miljoner dollar. McAfee noterade dock att det till slut lades ner när BTC sjönk efter att ha gått skyhögt.

Relaterat: Kryptohistorier: Hur en entreprenör samlade in 10 miljoner dollar till sin startup under en björnmarknad

Företaget avnoterades av New York Stock Exchange, vilket McAfee hävdade var ett varningsskott – ett försök att tysta honom och ett hot om att han skulle förstöras om han inte höll tyst. McAfee fortsatte sin historia:

”För det första försökte de samla in mig i Amerika när de sammankallade en åtalsjury. Jag fick reda på det i förväg, så vi åkte dagen därpå till Florida. Vi hämtade vår yacht med Janice, mig själv, fyra stora hundar och sju av mina anställda och seglade iväg, åkte till Bahamas.”

McAfee sade att de så småningom åkte till Kuba och sedan till Dominikanska republiken, där de arresterades innan de hade gått av båten.