Länder och institutioner satsar på krypto trots att marknaden faller: Rapport

Som framgår av diagrammet nedan har Bitcoin historiskt sett nått neddragningar på 80 % eller mer från sina tidigare toppar under halveringscykeln innan den klättrar när den går in i nästa tjurmarknad. Även om denna cykel kan vara annorlunda på grund av alla de positiva saker som Bitcoin och krypto har uppnått under de senaste åren, är det fortfarande troligt att den åtminstone kommer att beröra intervallet 12 000-14 000 dollar innan den återhämtar sig på kort till medellång sikt.Kryptomarknaderna har varit på nedgång sedan början av andra kvartalet 2022. Varje gång det verkade som om den uppenbara kryptovintern skulle uppleva en mindre upptining skedde ytterligare en anmärkningsvärd kollaps: Celsius, Three Arrows Capital och på senare tid FTX.Alla blickar vänds mot Bitcoin när marknaden letar efter någon form av ledtrådar från det förflutna som kan informera om framtiden. Bitcoin har hållit sig häpnadsväckande bra trots de ständiga fartgupp som kommit i vägen. Demelza Hays, Ph.D., är forskningsdirektör på Kryptodata. Hays har sammanställt ett team av ämnesexperter från olika områden inom finans, ekonomi och teknik för att ge marknaden den främsta källan för branschrapporter och insiktsfulla analyser. Teamet använder API:er från en mängd olika källor för att tillhandahålla korrekt och användbar information och analyser.

När vi närmar oss slutet av 2022 verkar det som om samma negativa stämningar sannolikt kommer att kvarstå. Medan vissa analytiker säger att Bitcoin (BTC) och Ether (ETH) derivat för närvarande blinkar positiva signaler för marknaden på grund av deras höga volatilitet, påverkar samma volatilitet stämningen på andra områden, inklusive reglering, gruvdrift, nonfungible tokens (NFT) och kryptoaktier. Trots allt detta ger sig företag som Porsche in i Web3- och NFT-området och Brasilien antog en lag som legaliserar kryptobetalningar i hela landet. Över 60 affärer från riskkapital avslutades fortfarande i november, vilket medförde ett kapitalinflöde på 800 miljoner dollar till området. Det finns många stora saker som byggs under denna tid av osäkerhet, men det är visserligen svårt att ignorera de nuvarande marknadsförhållandena.

Potentiell ytterligare nedgång i Bitcoin-priset

Cointelegrafens forskningsavdelning består av några av de bästa talangerna i blockchainindustrin. Genom att sammanföra akademisk stränghet och filtrera den genom praktisk, hårt vunnen erfarenhet är forskarna i teamet fast beslutna att ge det mest korrekta, insiktsfulla innehållet som finns på marknaden.Med årtionden av kombinerad erfarenhet inom traditionell ekonomi, affärsverksamhet, teknik, teknik och forskning är Cointelegraphs forskningsteam perfekt positionerat för att använda sina kombinerade talanger på rätt sätt med den senaste Investor Insights Report.

The Kryptodata Research team

Bitcoin är klockan för hela kryptoindustrin, och marknadens botten kanske inte är nådd ännu. Historiska prisuttag på en björnmarknad tyder på att BTC fortfarande kan se en nedgång till intervallet 12 000-14 000 dollar.De åsikter som uttrycks i den här artikeln är endast för allmänna informationsändamål och är inte avsedda att ge specifika råd eller rekommendationer för någon enskild person eller om något specifikt värdepapper eller investeringsprodukt.Med all denna osäkerhet är det användbart att ha ämnesexperter som kan hjälpa till att navigera i alla de olika facetterna av kryptoverse. Det är därför som Kryptodata Research varje månad släpper sin Investor Insights Report som analyserar nyckelindikatorer från flera sektorer av blockchain-industrin, inklusive reglering, kryptogruvdrift, säkerhetstoken, Bitcoin- och Ether-derivat och VC-aktiviteter – allt utforskat av de som arbetar nära ämnet.Ladda ner och köp den här rapporten på Kryptodata Research Terminal.