Logan Paul hotar att stämma Coffeezilla över CryptoZoo ”bluff” anklagelser

YouTuber Logan Paul har hotat att stämma sin kollega YouTuber och internetdetektiv Coffeezilla för förtal efter att han anklagat Pauls CryptoZoo nonfungible token (NFT) projekt för att vara en ”bluff.”

De två har kämpat fram och tillbaka på både sociala medier och YouTube-videor ända sedan den 17 december, då Stephen Findeisen – även känd som Coffeezilla – lanserade den första av en tredelad videoserie där han attackerade CryptoZoo och Paul, som var ansiktet utåt för projektet.”

”CryptoZoo var tänkt att vara ett roligt blockkedjespel som kan tjäna pengar […] men miljontals dollar av investerarpengar senare är saker och ting fortfarande trasiga”, sa han.

I sitt senaste svar publicerade Logan Paul en YouTube-video den 4 januari där han anklagar internetdetektiven för att ha ”lett uppgiften att driva och tjäna pengar på ett narrativ som berättar för miljontals människor att jag är en bedragare eller att jag försökte lura min publik”

Han har också anklagat Coffeezilla för att ha gjort det utan att verifiera någon bakgrundsinformation eller underbygga några bevis, och tillade att han ”tog flera brottslingars ord som sanning och bröt mot lagar, ni publicerade ändå förtal”, och tillade:

”Vi ses i rätten.”

CryptoZoo är ett NFT-spel med förutsättningen att låta ”ZooKeepers” köpa NFT-ägg med hjälp av spelets inhemska token, ZOO. Dessa ägg skulle sedan kläckas till djur som kan avlas för att skapa hybriddjur.

Hybriderna skulle kunna bytas och ge ZooKeepers ZOO, och Paul beskrev projektet i en podcast den 21 augusti 2021 som ett ”riktigt roligt spel som ger dig pengar”.”

Den hade dessutom föreslagit att konstverket för spelet skulle ”handgjordas” av 10 olika konstnärer under sex månader.

Hybriderna var i fokus i en video från Coffeezilla den 11 september 2021, där han beskrev bilderna som ”ett gäng lagerfoton från Adobe som har blivit dåligt photoshoppade.”

Däremot har bloggen CryptoZoo inte publicerat något nytt innehåll sedan den 20 april, vilket fått vissa att tro att utvecklingen av projektet har avstannat.

Under Coffeezillas tredelade serie om CryptoZoo intervjuade YouTubern påstådda investerare i projektet. En investerare som hävdade att han fortfarande höll ägg uppmanade CryptoZoo teamet att ”ersätta de lojala fans de har eller försöka återuppbygga projektet.”

Relaterat: Hur NFT:s domstolsstämning kan förändra det juridiska landskapet

I sin senaste video sa Paul dock att de kommer att ”fortsätta att bygga CryptoZoo” och delade en teaser där det stod att det skulle komma 2023/2024.

”Lita på mig, CryptoZoo kommer, jag kommer att se till att det blir så.”

Coffeezilla har fortsatt att ifrågasätta äktheten i dessa påståenden på Twitter.

Under tiden har både Paul och Coffeezilla uppmanat varandra att diskutera frågan på sina respektive plattformar, men båda har ännu inte accepterat någon av inbjudningarna.

Enligt CoinMarketCap har Zoo-token rasat med 99,5 procent under det senaste året, trots vissa vinster under den senaste veckan efter den senaste tidens uppmärksamhet i media.

Paul hade varit en ivrig anhängare av krypto och NFT:er under hela 2021 och var en stor förespråkare av kryptotoken Dink Doink (DINK) innan han lanserade CryptoZoo. Dink Doink lammades också av Coffeezilla i en video från den 12 juli 2021.