Lyssna och tjäna tillåter Bitcoin-betalningar för podcasters och lyssnare

Lyssna och tjäna ger nu podcasters och lyssnare möjlighet att göra Bitcoin-betalningar. Den 24 januari 2021 meddelade Fountain, en värde-för-värde-podcastplattform, att de hade ingått ett nytt samarbete med ZEBEDEE, en finansiell tjänsteleverantör som hjälper till att monetisera spel och appar, för att möjliggöra mikropaymenter med Bitcoin (BTC) för podcastlyssnare. Oscar Merry, grundare och VD för Fountain, kallade möjligheten att lyssna på en podcast och tjäna pengar för det en kraftfull kombination och framtiden för innehållsskapande. ”Om några år kommer vi att titta tillbaka på betalningsprenumerationer för innehållsplattformar som inte är relaterade till hur mycket vi faktiskt använder dessa plattformar och skratta åt hur grundläggande och ineffektivt det var.” Genom samarbetet med ZEBEDEE behöver användare inte veta något om kryptovalutor för att ta del av belöningarna genom integreringar med kredit- och betalkort. VD:n berättade för Kryptodata att genom användning av Bitcoin Lightning Network specifikt kan program som är snabba, tillståndslösa och har låga avgifter programmeras som fungerar både inom Fountain-appen och andra öppna RSS-standarder.

Relaterat: Att införa en ny era av Web3-gaming genom att göra Play-to-Earn hållbart

Enligt Merry ansluter en sådan utveckling en ”fragmenterad podcastindustri” som för närvarande fungerar över många osynkroniserade appar och värdleverantörer. Han fortsatte med att poängtera att varje minut som spenderas med att titta på annonser och konsumera eller skapa innehåll ökar en plattforms värde. ”Varför ska du inte delta i den finansiella uppside som du skapar på plattformen?”

Medan utvecklare fortsätter att prioritera nytta i nya protokoll blir adoptionen av nya teknologier nästan osynliga. Nyligen riktades en ”party-to-earn” -initiativet mot den elektroniska musikindustrin för att skapa en valuta som är universell över festivalbesökare, klubbare och fans.