Mastercard samarbetar med Polygon för att lansera ett Web3-musikeracceleratorprogram

Global payments giant Mastercard har tagit ett steg till för att öka sin exponering för blockchain-teknik, efter att ha tillkännagivit ett Polygon-baserat acceleratorprogram för att hjälpa musiker att bygga sina karriärer via Web3. Företaget tillkännagav ”Mastercard Artist Accelerator” -programmet via en bloggpost den 7 januari, vilket innebär att det från våren kommer att ansluta fem uppkomande musiker från hela världen med mentorer som kommer att hjälpa dem att etablera sitt varumärke i Web3-musikutrymmet. ”Artisterna kommer att få exklusiv tillgång till speciella evenemang, musikutgåvor och mer. Ett första-i-sitt-slag kurrikulum kommer att lära artisterna hur man bygger (och äger) sitt varumärke genom Web3-upplevelser som minting NFTs, representerar sig själva i virtuella världar och etablerar en engagerad gemenskap”, läser posten. Programmet kulminerar med en livesänd artist showcase senare under året.

Förutom detta lanserar Mastercard också en icke-fungibel token (NFT) samling som kallas ”Mastercard Music Pass” för dem som inte väljs för programmet. Syftet är att ge hodlers med utbildningsmaterial och ”unika resurser” genom varumärkeskollaborationer för att hjälpa blivande musiker att lära sig om Web3-integrationer med musiksektorn.

Kommenterande som en del av tillkännagivandet noterade Polygon Studios VD Ryan Watt att ”Web3 har potential att stärka en ny typ av artist som kan växa en fanbase, tjäna pengar och introducera nya medier för självuttryck och anslutning på sina egna villkor”. Polygon verkar vara redo att bli en hubb för musikrelaterade Web3-projekt. Den 6 december rapporterade Kryptodata att den globala underhållningsjätten Warner Music Group hade gått samman med Polygon Studios och e-handels- och interaktiv plattformsbyggare LGN.io för att bygga en Web3-musikplattform som heter LGND Music. Plattformen planeras att lanseras senare i månaden och kommer att tillåta användare att strömma musik och samla och handla musik NFTs.