Mystisk Bitcoin-minerare visar upp den äldsta signaturen från januari 2009

Onlineforum är en viktig del av Bitcoins historia, där Satoshi Nakamoto och tidiga bidragsgivare samarbetade för att diskutera och skapa ett omvälvande finansiellt system från grunden. Ett av de äldsta bitcoinforumen – bitcointalk.org – bevarar fortfarande historiska diskussioner kring skapandet av Bitcoin-logotypen (BTC) och betalningssystemet.

En nyfiken medlem av forumet bitcointalk.org försökte nyligen identifiera Bitcoin-gruvbrytare från de tidiga dagarna. Till deras förvåning delade en anonym medlem med sig av en signatur från januari 2009, bara en vecka efter att Bitcoin kom till världen.

Den äldsta kända Bitcoin-signaturen som delas av OneSignature. Source: bitcointalk.org

”OP kanske bjuder in Satoshi?” ifrågasatte en annan medlem efter att ha bekräftat legitimiteten hos ”den äldsta signaturen” som hittats hittills. För att lägga till mysteriet postades signaturen av ett nyskapat konto den 26 november 2022, under pseudonymen OneSignature.

Kryptodata bekräftade signaturens giltighet. Source: verifybitcoinmessage.com

OneSignatures kontohistorik visar ingen annan inblandning på forumet, vilket bekräftar att avsikten med skapandet endast var att visa upp det äldsta signerade meddelandet. När man gräver djupare i användarnamnet ser man ett skyddat Twitter-konto som skapades redan i oktober 2009.

Twitterkonto för användaren OneSignature. Källa: Twitter

Kryptodata bekräftade att adressen som används av den mystiska affischen inte innehåller något saldo. Avslöjandet av signaturen som går tillbaka till Bitcoins uppkomstperiod bekräftar att de personer som är involverade i att bygga upp Bitcoins arv håller ett nära öga på ekosystemet samtidigt som de matar allmänhetens nyfikenhet från tid till annan.

Relaterat: Bitcoin är kungen av kryptomärkeskännedom för Aussies: Report

Trots de decennier långa regulatoriska hindren och långvariga björnmarknader har Bitcoin alltid lyckats komma på topp. De sjunkande bitcoinpriserna har dock ökat stressen i ekosystemet för gruvbrytning.

Bitcoins gruvdriftsintäkter i termer av amerikanska dollar är för närvarande på två års lägsta nivå, ned till 11,67 miljoner dollar, en siffra som senast sågs den 2 november 2020.