Ren-protokollet varnar användare att packa upp tokens eller riskera förluster som uppgradering hotar

Upphovsmännen av överbryggningsplattformen Ren har varnat användarna för att packa upp sina tokens och överbrygga dem tillbaka till sina ursprungliga kedjor ”ASAP,” eller riskera att förlora dem.

Teamet twittrade att myntorganisationer på Ren kommer att inaktiveras ”inom kort”, vilket innebär att det kommer att vara omöjligt att sätta in tillgångar på plattformen för att överbrygga till andra nätverk. Om 30 dagar kommer även ”burns” (uttag) att inaktiveras.

RenVM, företaget bakom projektet, uppgav tidigare den 18 november att man skulle släppa en ny version av protokollet, Ren 2.0, ”parallellt” med nedsläckningen av det nuvarande. Detta innebar att de nuvarande överbryggade tillgångarna fortfarande kan vara användbara efter nedläggningen av Ren 1.0.

Det nya tillkännagivandet klargör dock att de nuvarande tillgångarna kanske inte kan användas i den nyare versionen av plattformen, så användarna kan få dessa tillgångar fast i plattformen om de inte drar tillbaka dem snart.

Ren-användare har förlitat sig på det för att överbrygga tillgångar sedan 2017. Men i februari 2021 förvärvades RenVM av Alameda Research. Detta ledde till ett finansieringsunderskott efter att Alameda ansökte om konkurs i november.

Relaterat: Alameda Research investerade 1,15 miljarder dollar i kryptomineraren Genesis Digital: I inlägget den 18 november förklarade teamet att de hade beslutat att påskynda flytten till Ren 2.0 på grund av denna finansieringsbrist.

Det nya tillkännagivandet orsakade förvirring på sociala medier då vissa användare undrade om Ren-token i sig var i någon form av fara. En användare frågade: ”Om vi har tokens på cex måste vi göra något?” och en annan oroade sig,  ”Jag är förvirrad Min REN token är i ledger dose the update effect me too?”

En frustrerad Ren-innehavare svarade genom att be teamet att utfärda ett förtydligande och förklarade att tillkännagivandet har lett till ”panikförsäljning”

Laget har inte svarat på dessa enskilda tweets. Men i tråden för tillkännagivandet utfärdade det detaljerade instruktioner till användarna om hur de ska kontrollera om de har överbryggade tillgångar som de behöver ta ut.