Revisionsfirman Mazars ska verifiera KuCoin’s proof of reserves

Kryptobörsen KuCoin har anlitat den internationella revisionsfirman Mazars för en tredjepartsrevision av sin Proof-of-Reserves (PoR). 

Enligt ett tillkännagivande den 5 december kommer verifieringen att ge börskunderna ytterligare transparens och rapportering om huruvida deras tillgångar inom räckvidden är säkerställda, tillsammans med detaljer om huvud-, handels-, marginal-, robot- och kontraktskonton för Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH), samt för stablecoins USDT och USDC.

Rapporten bör finnas tillgänglig på KuCoins officiella webbplats inom några veckor. KuCoins vd Johnny Lyu sade att åtgärden är nästa steg i börsens ansträngningar att ge insyn i användarnas medel. Wiehann Olivier, partner på Kucoin, noterade också:

”Efter den senaste tidens händelser finns det ett skriande behov i branschen av ytterligare transparens, och vi är övertygade om att Mazars PoR-tjänster till KuCoin och andra internationella kryptovalutabörser kommer att bidra till att bygga upp förtroende genom transparens.”

Som Kryptodata rapporterade utsågs Mazars också till officiell revisor för att utföra ”tredjeparts finansiella verifiering” i Binances PoR den 30 november. Binances offentligt delade Bitcoin-information granskas redan. 

Relaterat: Kommer Grayscale att bli nästa FTX?

Den internationella redovisningsbyrån med huvudkontor i Paris har tidigare arbetat för USA:s tidigare president Donald Trumps företag. Enligt uppgifter bröt företaget banden med Trump och hans familj 2022.

KuCoin och Binance är bland de sex kryptoföretag som den amerikanske senatorn Ron Wyden har begärt information om konsumentskydd av den amerikanska senatorn Ron Wyden senast den 12 december.

Wyden begärde att Binance, Coinbase, Bitfinex, Gemini, Kraken och KuCoin skulle lämna information om dotterbolag, skydd av konsumenttillgångar, användning av kunddata och skydd mot marknadsmanipulation. Senatorn hävdade att kryptoanvändare med medel i FTX inte hade ”något sådant skydd” som de som erbjuds av banker eller registrerade mäklare under Federal Deposit Insurance Corporation eller Securities Investor Protection Corporation.