Ripple VD optimistisk om USA ”regulatorisk klarhet för krypto”

Ripples VD, Brad Garlinghouse, delade i en Jan. 3 Twitter tråd han är ”försiktigt optimistisk” om att USA får ”genombrott” regulatorisk klarhet för kryptovalutaindustrin 2023.

För att markera den första dagen av den 118:e kongressen, delade Garlinghouse sina förhoppningar om att 2023 är året då USA:s regelverk för kryptovalutaindustrin kommer att bli mer omfattande än någonsin tidigare.USA fick regulatorisk klarhet för krypto och tillade att stödet för reglering är ”bipartisan & bicameral.”

Garlinghouse sade att USA inte började med ett ”tomt blad” för reglering och hänvisade till lagförslag som Securities Clarity Act, Responsible Financial Innovation Act (RFIA) och Clarity for Digital Tokens Act som exempel.

Enligt Ripples vd kunde ”insatserna inte vara högre” Han tillade att ”inget lagförslag är perfekt och det kommer troligen aldrig att finnas ett som tillfredsställer alla” och försök att sträva efter ett perfekt lagförslag bör inte fördröja kongressens framsteg när det gäller att skapa kryptoförordningar och lagstiftning.

USA ligger efter Singapore, Europeiska unionen (EU), Brasilien och Japan när det gäller kryptolagstiftning och -förordningar menade Garlinghouse.

Han hävdade att bristen på en samordnad insats för att införa ett regelverk både globalt och i USA ”fortsätter att driva affärer till länder [med] lägre regelverk” vilket resulterar i ”ibland katastrofala resultat”, och nämnde FTX med huvudkontor på Bahamas som ett exempel.

Relaterat: SEC försöker hålla Hinman-dokumenten dolda i Ripple-fallet

Ripple är ett finansiellt teknikföretag som driver det globala betalningsnätverket RippleNet tillsammans med sin kryptovaluta XRP (XRP).

I december 2020 lämnade den amerikanska finansinspektionen (SEC) in en stämning mot Ripple där det påstås att företaget sålde XRP som ett oregistrerat värdepapper.

SEC hävdade att Ripple samlade in miljarder genom XRP-försäljning och underlät att registrera erbjudandena som värdepapper, vilket krävs enligt lag. Ripple förnekade anklagelserna och hävdade att XRP är en valuta, inte ett värdepapper.

I oktober 2022 berättade Garlinghouse för paneldeltagare vid konferensen D.C. Fintech Week att han förväntar sig att fallet mot företaget kommer att avslutas under första halvåret 2023 men medgav att det var svårt att förutse.

Fallet pågår fortfarande utan tydliga tecken på när det kommer att avslutas.