SBF bail guarantor to go public, UK crypto framework and Celsius news: Hodler’s Digest, Jan. 29 – Feb. 4

SBF:s $250 miljoner borgensmän ska offentliggöras, enligt domstolsbeslut. Identiteten på de två personer som hjälpte den tidigare FTX-chefen Sam Bankman-Fried med hans $250 miljoner borgen kan avslöjas nästa månad efter ett nyligen fattat beslut av USA:s distriktsdomare Lewis Kaplan. Bankman-Frieds juridiska rådgivare har till den 7 februari att överklaga beslutet. Under konkursförfarandet har FTX och berörda parter begärt att få underpantbrev för information och dokument från närstående till Bankman-Fried, eftersom inte alla medlemmar i hans innersta krets har svarat på begäran om information. Andra senaste nyheter inkluderar att Alameda Research stämmer den konkursade kryptolångivaren Voyager Digital i ett försök att återkräva $445,8 miljoner i låneåterbetalningar som gjordes innan FTX kollapsade.

UK Treasury publicerar kryptoramverk: Här är vad som finns inuti Storbritanniens HM Treasury publicerade en länge efterlängtad konsultationsrapport för sin kommande kryptoregulering. Dokumentet täcker ett brett spektrum av ämnen, från algoritmiska stabila mynt till icke-fungibla token till initiala myntutgåvor. Myndigheten syftar till att skapa en jämlik spelplan mellan krypto och traditionell finans genom att införliva digitala tillgångar i Storbritanniens Finansiella tjänster och marknadslag 2000.

Celsius publicerar lista över användare som är berättigade att ta ut majoriteten av tillgångarna Den konkursade kryptolångivaren Celsius har kommit upp med en uttagsprocess för användare som hade medel i sin vårdnad i juni 2022, när företaget upphörde med uttag. Celsius släppte ett officiellt uppdateringsmeddelande om kommande uttag, som ger listan över användare som är berättigade att få tillgång till cirka 94% av de godkända vårdnadstillgångarna. Användare kommer också att få specifika detaljer relaterade till gas- och transaktionsavgifter som är förknippade med de kommande procedurerna.

Silvergate utsätts för DOJ-undersökning om FTX och Alameda-affärer Kryptobanken Silvergate granskas av USA:s justitiedepartementets bedrägerienhet om sitt engagemang med den konkursade FTX-utbytet och dess dotterbolag. Utredarna försöker ta reda på hur djupa FTX och Alameda Research-affärerna gick med den Kalifornienbaserade banken. Enligt Silvergate öppnade Alameda ett konto 2018, innan FTX lanserades. Silvergate drabbades hårt av FTX:s sammanbrott i november, rapporterade en förlust på $1 miljarder förra kvartalet.

Meta-VD Zuckerberg fast besluten om metaverseplaner trots $13,7 miljarder bakslag Mark Zuckerberg, VD för Meta, sa att företaget planerar att fortsätta vara engagerat i sin l