SBF förnekar att ha stulit FTX-tillgångar, SEC åtalar Gemini och Genesis och mer: Hodler’s Digest: 8-14 januari

I en ”fördömande översikt” av FTX: s konkurs förnekade Sam Bankman-Fried anklagelser om olaglig användning av kundmedel som lagras hos kryptobörsen, och hänvisade ansvaret för bolagets dramatiska fall till marknadskrasch 2022 och Binance VD Changpeng Zhaos PR-kampanj mot FTX. En bipartisk grupp amerikanska senatorer kritiserade en av de advokatbyråer som är involverade i fallet på grund av ett intressekonflikt och begärde att den amerikanska konkurrensdomstolen för Delaware ska utse en oberoende granskare för att granska FTX: s verksamhet. Även i veckans rubriker sade FTX: s advokat Andy Dietderich att bolaget har återvunnit 5 miljarder dollar i kontanter och flytande kryptovalutor.

Gemini och Genesis åtalades av SEC för att ha sålt oregistrerade värdepapper. Kryptoföretagen Genesis Global Capital och Gemini åtalades av den amerikanska finansinspektionen (SEC) för att ha erbjudit oregistrerade värdepapper genom Geminis Earn-program. SEC hävdade att Geminis Earn-program utgör ett erbjudande och försäljning av värdepapper och borde ha registrerats hos kommissionen. Tyler Winklevoss, medgrundare av Gemini, sade att SEC: s åtgärd var ”totalt motverkande” och noterade att Gemini diskuterat Earn-programmet med myndigheten ”i mer än 17 månader”.

DCG skyldig kreditorer över 3 miljarder dollar, överväger försäljning av VC-portfölj på 500 miljoner dollar. Det har varit en svår vecka för Genesis Global Trading och dess moderbolag Digital Currency Group (DCG), eftersom rapporter visar att Genesis uppenbarligen skyldig sina kreditorer mer än 3 miljarder dollar. För att kompensera underskottet söker DCG, som även äger Grayscale Investments, att sälja delar av sina venture capital-innehav med mer än 200 kryptorelaterade projekt, inklusive kryptobörsar, banker och förvaltare i minst 35 länder, totalt cirka 500 miljoner dollar i värdering.

El Salvador antar landmärkeslag om kryptovaluta, banar väg för Bitcoin-baserade obligationer. Den 11 januari antog El Salvador den landmärkande lagstiftningen om utgivning av digitala tillgångar som etablerar det juridiska ramverket för att utfärda Bitcoin-baserade obligationer för att betala ned statsskulden och finansiera byggandet av en så kallad ”Bitcoin City”. Obligationerna förväntas generera 1 miljard dollar till landet, varav hälften ska användas till att bygga den speciella ekonomiska zonen. Lagstiftningen skapar också en regleringsmyndighet och etablerar ett juridiskt ramverk för alla digitala tillgångar i landet.

Abu Dhabi-baserade Venom Foundation lanserar 1 miljard dollar fond för Web3 och blockchain. Venom Foundation, en Abu Dhabi-baserad blockchain-plattform, och Iceberg Capital meddelade en ny partnerskap