SBF nekar till skyldighet, krypto-nedskärningar och bankrusning på Silvergate: Hodler’s Digest, 1-7 januari

Sam Bankman-Fried har inlett ett ogiltigt försvar för alla räknade i federal domstol. Han står inför åtta brottmål som kan resultera i 115 års fängelse om han döms. En petition har också lämnats in av Bankman-Frieds juridiska team som begär att en domstol ska redigera och inte offentliggöra viss information om personer som fungerar som borgen för hans 250 miljoner dollar bond, vilket påstås vara hot mot hans familj.

USA:s federala myndigheter har sammanställt en ”FTX-taskforce” för att spåra stulna användarfonder. En liknande insats hade redan pågått av FTX:s nya ledning som anställde finansiella rådgivningsföretaget AlixPartners i december för att genomföra ”tillgångsspårning” för försvunna digitala tillgångar.

SEC har invändningar mot Binance.US:s planer på att förvärva Voyager Digital. I sitt erbjudande lovade Binance.US att investera 1 miljard dollar för att köpa tillgångarna, men SEC har uttryckt oro över bolagets förmåga att finansiera affären, vilket tyder på att Binance:s globala enhet måste stödja förvärvet.

Coinbase har nått en uppgörelse om 100 miljoner dollar med NY-reglerare. Som svar på överträdelser av New Yorks finansiella tjänster och banklagar kommer kryptobörsen Coinbase att betala en böter på 50 miljoner dollar och investera 50 miljoner dollar för att rätta till sin överensstämmelsesprogram.

Kryptosamhället firade Bitcoin Genesis Day genom att skicka BTC till genesisblocket. Den 3 januari 2009 minerade den pseudonyma Bitcoin-skaparen Satoshi Nakamoto genesisblocket, vilket ledde till att de första 50 BTC mintageades och banade väg för en hel industri.

Vid veckans slut är Bitcoin (BTC) vid 16 819, Ether (ETH) vid 1 263 och XRP vid 0,33. Den totala marknadskapitaliseringen är 819,9 miljarder dollar enligt CoinMarketCap. De tre största altcoin-vinsterna under veckan är Lido DAO (LDO) med 52,19%, Solana (SOL) med 37,44% och BitDAO (BIT) med 23,50%. De tre största altcoin-förlusterna under veckan är Huobi Token (HT) med -9,32%, Chain (XCN) med -7,09% och Internet Computer (ICP) med -5,19%.

Mango Markets exploitern Avraham Eisenberg har beordrats till fängelse tills rättegången är slutförd. Silvergate sålde tillgångar till förlust och kortade personalen för att täcka 8,1 miljarder dollar i uttag. Kryptolångivaren Genesis har sagt upp ytterligare 30% av sina anställda och kryptobörsen Huobi planerar att säga upp 20% av sin personal som en del av sin omstrukturering efter Justin Suns förvärv av bolaget.

BTC-priset bildar en ny stöd vid 16,8K när Bitcoin lockar ”mega valar”. Som 2023 börjar Bitcoin fortsätter den att uppleva brist på volatilitet,