SEC stämmer Do Kwon, Paxos redo att gå till rättegång, SBF:s VPN: Hodler’s Digest, 12-18 februari

SEC stämmer Do Kwon och Terraform Labs för bedrägeri

USA:s SEC har även stämt Terraform Labs och dess grundare Do Kwon för påstådda ”orchestrating a multi-billion dollar crypto asset securities fraud”. Myndigheten hävdade att Kwon och Terraform erbjöd och sålde en ”inter-connected suite of crypto asset securities, many in unregistered transactions”. Man pekade på företagets nu kollapsade algoritmiska stablecoin, TerraClassicUSD (USTC) och dess anslutna cryptocurrency Terra Classic (LUNC). Klagomålet söker åtal för överträdelser av registrerings- och anti-bedrägeri-bestämmelser i värdepapperslagar.

Federal domare antyder att neka Sam Bankman-Fried internetåtkomst som villkor för borgen

Sam Bankman-Fried framträdde i rätten för första gången på flera dagar efter att ha använt en VPN för att påstås ha tittat på fotboll. Åklagarna hävdar att användningen av en VPN väckte ”flera potentiella problem”, efter att den tidigare VD:n tidigare i månaden kontaktat potentiella vittnen i sin straffrättsliga mål. Åklagarna vill att Bankman-Fried ska förbjudas att använda mobiltelefoner, surfplattor, datorer eller internet, vilket innebär att inga fler League of Legends eller andra videospel. I FTX-konkurssammanhang godkände en federal domare utlämningen av garantinamnen för 250 miljoner dollar. Bankman-Frieds straffrättsliga rättegång är planerad att börja i oktober, medan FTX:s konkursmål fortfarande pågår.

El Salvador ska öppna en ”Bitcoin Embassy” i USA

En ”Bitcoin Embassy” ska öppnas av El Salvador i USA. Ambassadör Milena Mayorga sade att landets representativa kontor och delstaten Texas kommer att arbeta på nya gemensamma projekt för att främja Bitcoin-adoption. I en annan rubrik rådde Internationella valutafonden El Salvador att överväga planer på att öka Bitcoin-exponeringen, med hänvisning till den ”spekulativa naturen” hos kryptomarknader, liksom dess effekter på finansiell hållbarhet och konsumentskydd. Bitcoin har varit en laglig valuta i El Salvador sedan 2021.

Celsius väljer NovaWulfs bud för att lämna konkurs

Den konkursdrabbade kryptolångivaren Celsius Network har valt NovaWulf Digital Management som sponsorn för sin föreslagna Chapter 11-omstrukturering, som kommer att se investeringsrådgivningsföretaget ta över driften av ett nytt företag, med de flesta tidigare Celsius-kunder som beräknas återhämta upp till 70% av sina medel. Det föreslagna planet har stöd från den obeskyddade kreditgivarnas kommitté och skulle se skapandet av en ny offentlig plattform som heter NewCo helt ägd av Earn-kreditgivare. Sex företag lade bud på Celsius kryptoasset, inklusive Binance och Galaxy Digital.