SEC:s stängning ner av staking har osäkra konsekvenser för DeFi: Finansiering omdefinierad

U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) har stängt ner kryptostaking-tjänster, vilket kan leda till osäkra konsekvenser för det decentraliserade finansiella ekosystemet (DeFi). Jacob Blish, chef för affärsutveckling på Lido DAO, berättade för Bloomberg den 13 februari att den största risken skulle vara om SEC slutligen kom fram till att inga amerikanska medborgare fick interagera med kryptostaking-protokoll, inklusive tjänster.

Cyberbrottslingar använde olika metoder för att suga ut pengar genom hack och exploater under 2022, vilket motsvarar över 2,8 miljarder dollar i förluster. Under den andra veckan av februari exploaterades Platypus-protokollet, vilket ledde till förluster på 8,5 miljoner dollar. I ett annat exploit-relaterat uppdatering vill den hackare som ligger bakom Mango Markets behålla de ifrågasatta pengarna som betalades som en buggpeng.

Financial Stability Board (FSB) förklarade att trots att DeFi erbjuder många nya tjänster, skiljer sig inte det från traditionell finans i sina funktioner. DeFi-marknaden såg en ny bullisk våg tack vare en prisrally av Bitcoin (BTC) och andra altcoins. Den senaste prisrallyn hjälpte DeFi-marknaden att återfå sin totala värde på 50 miljarder dollar som låsts upp.

![alt text](https://images.pexels.com/photos/414645/pexels-photo-414645.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=2&h=750&w=1260 ”Logo Title Text 1”)

En översyn av DeFi-marknaden visar att DeFi:s totala marknadsvärde nådde 50 miljarder dollar den här veckan. Data från Kryptodata Markets Pro och TradingView visar att DeFi:s topp 100 tokens med marknadskapitalisering hade en bullisk vecka, med de flesta tokens som handlas i grönt med dubbelräkningsvinster.

Tack för att du läste vår sammanfattning av veckans mest betydelsefulla DeFi-utvecklingar. Gå med oss nästa fredag för mer berättelser, insikter och utbildning i detta dynamiskt framskridande utrymme.