Serumbörsen är ”avstängd” efter Alamedas och FTX:s kollaps

Den Solana-baserade decentraliserade börsen (DEX) har meddelat sin gemenskap att kollapsen av dess finansiärer – Alameda och FTX – har gjort programmet ”avstängt”. 

Teamet bakom projektet delade med sig av att ”det finns hopp”, trots de pågående utmaningarna, på grund av det gemenskapsalternativ som finns tillgängligt för ”fork” Serum

Enligt tillkännagivandet ”pågår ett gemenskapsgemensamt arbete för att gaffa Serum”. OpenBook, den gemenskapsledda gaffeln av Serum V3-programmet, är redan live på Solana Mainnet med en daglig volym på över 1 miljon dollar, med stöd av kontinuerliga ansträngningar för att utöka den och öka dess likviditet. 

Existensen av OpenBook utgör dock ett hot mot Serum, eftersom ”med Openbooks existens har Serums volym och likviditet sjunkit till nära noll” eftersom användare och protokoll föredrar Openbook eftersom det är ett säkrare alternativ efter de säkerhetsrisker som är förknippade med den ”gamla Serum-koden” som äventyrades i FTX-hack

När det gäller dess SRM-token delade DEX med sig av att ”SRM:s framtid är osäker”, eftersom samhällsmedlemmarna tycks vara splittrade i frågan. Vissa anser att den fortfarande bör användas ”för rabatter”, medan andra anser att den inte bör användas alls på grund av dess exponering för FTX och Alameda. 

Relaterat: BlockFi konkursansökan utlöser en mängd olika reaktioner från samhället

Den 12 november rapporterade Cointelegraph att FTX hackades med plånböcker kopplade till FTX och FTX US dränerade på 659 miljoner dollar i kumulativa utflöden, enligt Nansen. 

Efter FTX-hacket forkade Solanas utvecklare den allmänt använda tokenlikviditetshubben Serum efter att den hade komprometterats i serien av obehöriga transaktioner. Den 12 november twittrade Solanas medgrundare Anatoly Yakovenko att utvecklare som är beroende av Serum forkade koden efter att den uppgraderade nyckeln äventyrades, och delade med sig av att många ”protokoll är beroende av Serum-marknader för likviditet och likvidationer.”