Skapare av Bitcoin-ordningar letar efter en lösning efter den första instansen av chockporr

Efter lanseringen av Bitcoin (BTC)-baserade Ordinals-protokollet, letar skaparen efter en lösning efter den första instansen av chockporr som har inskrivens i blockchain. Den 2 februari runt 12:15 UTC, inskrevs en oönskad bild känd som ”goatse” på Bitcoin-blockchainen via Ordinals-protokollet. Den fanns på inskription 668 och var live på Ordinals hemsida i ungefär en halvtimme innan bilden togs bort. Den finns fortfarande kvar på blockchain, men kan inte visas med Ordinals webbplats.

Ordinals skapare, Casey Rodarmor, berättade för Kryptodata att han agerade snabbt för att ta bort bilden från Ordinals webbplats, men erkände att det inte finns mycket som kan göras för att stoppa framtida instanser med tanke på protokollets natur. Han arbetar åtminstone med en lösning för att stoppa bilder som visas på Ordinals webbplats.

Bilden, som kallas ”goatse”, visar en man som manipulerar sitt anus. På grund av dess chockvärde används den ofta för att lura internetanvändare. Rodamor sa att det för tillfället inte fanns något sätt att dölja vissa inskriptioner på Ordinals webbplats utan manuell inmatning.

”Explorer har en konfigurationsfil som kan användas för att dölja vissa inskriptioner, så vi bestämde att det inte var särskilt trevligt att titta på”, sa han. ”Vi lade till den i den här konfigurationsfilen och nu returnerar servern inte den inskriptionen och returnerar inte det här innehållet.”

Ordinals har en enkel webbplats där varje ny inskription visas på sin startsida. Medan Rodarmor planerar att ha en ”mycket liberal innehållspolicy” där människor ”säkert” kan inskriva porrbilder, skulle han gärna censurera dem tills han hittar ett sätt att automatiskt hålla dem borta från förstasidan, till exempel skapa ett separat utrymme för dem på webbplatsen.

Senaste inskriptionerna på Ordinals-sidan visar att användare inskriver bilder av Pepe the Frog, en tecknad internetmeme. Bild: Ordinals

Kritiker av blockkedjeteknik har oro för att dess oföränderliga natur kan användas för att för alltid hosta olagliga eller groteska medier, medan andra hävdar att dess censurmotstånd bör vara en viktig funktion.

När man frågades om han var orolig för kritik som Ordinals kan ta emot för att censurera vissa bilder, svarade Rodarmor:

”Inskriptionen finns fortfarande kvar i kedjan och om du kör din egen kopia av Ordinal – vilket alla är fri att göra – kommer den inte att ha den här konfigurationsfilen och du kommer att se den gapande stjärten om det är det du önskar.”

Han tillade att hans webbplats bara är en instans av blockutforskaren och hoppas att andra skapar fler där de kan ”implement