Staking-teknikföretaget Kiln avslutar 17,6 miljoner dollar och ser framtidens efterfrågan på ETH-staking

Integrering av nya protokoll för staking kräver nu anpassade staking- och unstakingtransaktioner för varje enskilt protokollformat, liksom att köra infrastruktur för insamling av dataåterbäring och integrera anpassade API:er för förvaringsinstitut. Szabo berättade också för Cointelegraph att företaget för diskussioner med ledande traditionella finansinstitut som förbereder omfattande kryptorelaterade produkter och utforskar staking:Staking Ethereum är nu en integrerad del av hur PoS-smartkontrakt-blockkedjan fungerar på daglig basis. Det finns ett antal insatsalternativ tillgängliga för potentiella användare, men hela 32 ETH krävs för att bli en validerare av nätverket och ge deltagarbelöningar.Detta är en av de främsta anledningarna till att Kiln skapade en produktsvit som gör det möjligt för plånböcker, depåhållare och börser att hantera staking med flera leverantörer.

”Den gamla lösningen är att hantera relationer med staking-leverantörer självständigt, vilket lämnar produkt- och ingenjörsteamen på de ledande företagen med uppgiften att integrera olika staking-leverantörer i sina arbetsflöden.”

Staking-teknikleverantören Kiln har avslutat en kapitalanskaffningsrunda på 17,6 miljoner dollar med deltagande av bland annat Consensys och Kraken Ventures. Företaget räknar med en ”exponentiell” tillväxt i efterfrågan på ETH-placeringstjänster från institutionella kunder i framtiden.Cointelegraph talade med Kilns medgrundare och vd Laszlo Szabo för att reda ut behovet av mångfacetterade staking-tjänster. Stora börser och tjänsteleverantörer som Coinbase, Ledger och Binance betjänar en alltmer institutionaliserad staking-marknad enligt Szabo och behöver interagera med flera staking-leverantörer för att sprida operativa risker:Vardagliga användare som vill satsa en mindre mängd ETH kan delta i pooled staking eller lösningar som erbjuds av centraliserade börser.Ethereums nyligen genomförda övergång till proof-of-stake (PoS) konsensus har också drivit företagets övertygelse om att efterfrågan på staking av ETH kommer att ”växa exponentiellt”. Företaget citerade data från andra PoS-protokoll som ser mellan 50-80 procent av tillgångarna staked, i jämförelse med de 12,5 procent av ETH:s totala utbud som för närvarande staked i Beacon-kedjekontraktet.Ethereums nyligen genomförda övergång till konsensus för proof-of-stake (PoS) får också Sazbo att tro att efterfrågan på staking av ETH kommer att ”växa exponentiellt”. Hans företag citerade data från andra PoS-protokoll som ser mellan 50-80 procent av tillgångarna staked, i jämförelse med de 12,5 procent av ETH:s totala utbud som för närvarande staked i Beacon-kedjekontraktet.

”De har passerat upptäcktsstadiet redan och gör betydande framsteg, även om processerna är långa med den här typen av aktörer.”

Kiln betjänar redan institutionella kunder inklusive Ledger, Binance US och GSR. Företaget avser att gå ut på marknaden med dessa företag med fokus på institutionella segment inklusive fonder och banker.Ett tillkännagivande som delades med Cointelegraph beskrev växande institutionalisering av kryptovaluta staking som en trend på marknaden. Enligt Kiln driver detta behovet av ”validator-agnostiska API:er och tjänster” för att möjliggöra staking med flera leverantörer.Kiln är en leverantör av mjukvara som en tjänst med fokus på företagsanpassade placeringslösningar för 16 olika blockkedjeprotokoll för proof-of-stake. Dess infrastruktur gör det möjligt för användare att satsa på kedjan samtidigt som de upprätthåller tillgångsförvaring på separata lösningar samt molnplattformar och valideringsklienter.