Strike samarbetar med Bitnob för att underlätta gränsöverskridande betalningar i Afrika

Tightnetwork har nu även öppnat Ghana, Kenya och Nigeria. Under en konferens i Ghana meddelade Strikes vd Jack Mallers att Bitcoin (BTC)-betalningsföretaget har samarbetat med mobilappen Bitnob för att underlätta betalningar till Afrika. 

Mallers gjorde tillkännagivandet på scenen vid AfroBitcoin, en Bitcoin-konferens i Ghanas huvudstad Accra. Han stod tillsammans med Bernard Farah, Nigerian CEO för Bitnob, efter en kort presentation om hur det fungerar.  

Pengaröverföringar till Afrika drar nytta av Lightning Network, det lager-2 betalningsnätverk som är byggt på Bitcoin. Funktionen kallas ”Send Globally” och möjliggör omedelbara, billiga betalningar till Afrika.

Diagram över penningöverföringen från Alice i Nigeria till Bob i USA. Källa: Facebook

Funktionen kräver inte att människor själva använder Bitcoin, förklarade Bitnobs vd Bernard Parah på scenen. Funktionen utan transaktionsavgift är för närvarande tillgänglig för afrikaner i Nigeria, Ghana och Kenya. Som jämförelse kan nämnas att överföringstjänster som Wise tar en liten provision, medan Western Union kan ta ut upp till 10 % för penningöverföringar. 

Dollarbetalningar konverteras omedelbart till naira, cedi eller shilling (valutor i Nigeria, Ghana och Kenya) och sätts in direkt på mottagarens bank, mobilpengar eller Bitnob-konton.

Relaterat:  Subway accepterar Bitcoin, så användarna kan få en smörgås på Lightning Network

Mallers jämförde helhetsupplevelsen med PayPals Venmo-app eftersom det är en omedelbar peer-to-peer-betalning. Venmo är en mobilapp som möjliggör omedelbara och friktionsfria betalningar mellan kunder i USA. Mallers sade att Lightning Network har ”just uppnått dollar till Naira, Naira till dollar.”

Denna historia utvecklas och kommer att uppdateras med ny information.