Terra låneprotokoll Mars ska lansera mainnet

Terra låneprotokoll Mars är redo att lansera sin mainnet den 31 januari. Med det kommer utgivandet av MARS-token till användare som håller dem under de två snapshots som gjorts på Terra Classic.

Enligt ett uttalande den 20 januari kommer Mars Hub mainnet att gå live med 16 genesis validatorer, inklusive Block Pane, Chill Validation, Chorus One, Cosmology, CryptoCrew Validators, ECO Stake och andra. Ytterligare 34 platser för permissionless validatorer kommer att finnas tillgängliga efter lanseringen.

Totalt 50 miljoner MARS-token kommer att delas ut till genesis validatorer vid lanseringen och återgå till gemenskapspoolen en månad senare. ”Denna temporära delegation kommer att hjälpa till att skydda nätverket från attack av en rogue validator som potentiellt kan samla en stor delegation av MARS strax efter genesis och börja manipulera transaktioner på-kedjan”, noterar uttalandet.

Mainnet-debuten är den tredje och sista fasen av en trestegsprocess som började med en privat testnet för utvecklare och vissa gemenskapsmedlemmar, följt av en offentlig testnet. Den första Mars-utposten kommer att följa på Osmosis blockchain i början av februari 2023.

MARS-token kommer att göras hävbar av berättigade adresser via en airdrop som går live med mainnet, låser upp 64,4 miljoner token för dem som höll MARS under de två historiska snapshots på Terra Classic. En snapshot är en fil med inspelningstillståndet av en blockchain vid en viss tidpunkt, inklusive alla befintliga adress- och transaktionsdata. MARS tokens-fördelning bestämdes av snapshots som togs före och efter depegningen av Terra Class USD (UST) – block 7544910 (7 maj 2022, ~11 a.m. EST), och block 7816580 (28 maj 2022, ~11 a.m. EST).

Token kommer att vara tillgängliga från sex månader efter lanseringen via Station, Terras nya interchain-plånbok. Användare som höll MARS på Terra Classic kommer också att ärva styrkraft. I maj 2022 hade kollapsen av Terra LUNA och dess stabila mynt TerraUSD (UST) en stor inverkan på kryptomarknaderna, vilket slog tokenpriserna för decentraliserade finans (DeFi) -projekt som värdesätts på Terra-protokollet, såsom Mars Protocol.