Totalt kryptomarknadsvärde når 850 miljoner dollar när Bitcoin och altcoins återhämtar sig från FTX:s kollaps

Det totala marknadsvärdet för kryptovalutor ökade med 2 % under de senaste sju dagarna och nådde 850 miljarder dollar. Även med den positiva rörelsen och den stigande kanalen som initierades den 20 november, är den övergripande känslan fortfarande bearish och förlusterna year-to-date uppgår till 63,5 %.

Total crypto market cap in USD, 4-hour. Källa: TradingView

Bitcoin (BTC)-priset ökade också med endast 2 % under veckan, men investerarna har inte mycket att fira eftersom den nuvarande nivån på 16 800 dollar motsvarar en nedgång på 64 % year-to-date.

Den konkursdrabbade börsen FTX förblev i centrum av nyhetsflödet efter att börshackaren fortsatte att flytta delar av de stulna tillgångarna på 477 miljoner dollar som ett försök att tvätta pengarna. Den 29 november hävdade analytiker att en del av de stulna medlen hade överförts till OKX.

Tidigare har FTX-sagan fått politikerna att skrika högre i sina krav på reglering. Den 28 november kallade Europeiska centralbankens (ECB) ordförande Christine Lagarde reglering och övervakning av krypto för en ”absolut nödvändighet” Ordföranden för det amerikanska representanthusets utskott för finansiella tjänster, Maxine Waters, meddelade att lagstiftarna skulle undersöka FTX:s kollaps i en undersökning den 13 december.

Den 28 november gick Kraken, en amerikansk kryptovalutabörs, med på att betala mer än 362 000 dollar som en del av en uppgörelse ”för att reglera sitt potentiella civilrättsliga ansvar” i samband med att man brutit mot sanktionerna mot Iran. Enligt det amerikanska finansdepartementets Office of Foreign Assets Control exporterade Kraken tjänster till användare som verkade befinna sig i Iran när de genomförde transaktioner med virtuella valutor.

Veckavveckans ökning med 2 % av det totala marknadsvärdet påverkades främst av Ethers (ETH) 7 % positiva prisrörelse. Den uppåtstigande stämningen påverkade också altcoins avsevärt, med 6 av de 80 största mynten som rallyde 10 % eller mer under perioden.

Weekly vinnare och förlorare bland de 80 största mynten. Source: Nomics

Fantom (FTM) ökade med 29,3 % i samband med rapporter om att Fantom Foundation genererar konsekventa vinster och har 30 års löptid utan att sälja några FTM-tokens.

Dogecoin (DOGE) ökade med 26,8 % då investerarna ökade förväntningarna på att Elon Musks vision för Twitter 2.0 kommer att inkludera någon form av DOGE-integration.

ApeCoin (APE) ökade med 15.6% efter att den gemenskapsledda DAO som består av ApeCoin-innehavare lanserade sin egen marknadsplats för att köpa och sälja NFT:er från Yuga Labs ekosystem.

Chainlink () ökade med 11,1% inför lanseringen av sin beta-version av stakningstjänster den 6 december, vilket ökar innehavarnas möjligheter till belöning.

Efterfrågan på hävstång är balanserad mellan tjurar och björnar

Ett evighetskontrakt, även kända som inversa swapar, har en inbäddad ränta som vanligtvis tas ut var åttonde timme. Börserna använder denna avgift för att undvika obalans i utbytesriskerna.

En positiv finansieringsränta indikerar att longs (köpare) efterfrågar mer hävstångseffekt. Den motsatta situationen uppstår dock när shorts (säljare) kräver ytterligare hävstång, vilket gör att finansieringsräntan blir negativ.

Perpetual futures ackumulerade 7-dagars finansieringsränta den 30 november. Källa: Coinglass

Den 7-dagars finansieringsgraden var nära noll för Bitcoin, Ether och XRP, så uppgifterna pekar på en balanserad efterfrågan mellan hävstångslånga (köpare) och korta (säljare).

Det enda undantaget var BNB, som presenterade en veckovis finansieringsgrad på 1,3 % för dem som innehar leverage shorts. Även om det inte är betungande för säljare, återspeglar det investerarnas oro för att köpa BNB på de nuvarande prisnivåerna.

Handlare bör också analysera optionsmarknaderna för att förstå om val och arbitrage skrivbord har placerat högre satsningar på bullish eller bearish strategier.

Optioner put/call kvoten visar på måttlig bullishness

Handlare kan mäta marknadens övergripande stämning genom att mäta om mer aktivitet går genom call (köp) optioner eller put (sälj) optioner. Generellt sett används köpoptioner för tjuriga strategier, medan säljoptioner används för björnstrategier.

En kvot på 0,70 mellan säljoptioner och köpoptioner indikerar att det öppna intresset för säljoptioner släpar efter de mer tjuriga köpoptionerna med 30 procent och är därför tjurigt. Däremot gynnar en indikator på 1,20 säljoptioner med 20 %, vilket kan anses vara bearish.

BTC options open interest put-to-call ratio. Source: Laevitas.ch

Även om Bitcoins pris misslyckades med att bryta motståndet på 17 000 dollar den 30 november fanns det ingen överdriven efterfrågan på skydd mot nedåtgående prisnivåer med hjälp av optioner. Som ett resultat av detta förblev förhållandet mellan put och call stabilt nära 0,53. Bitcoin optionsmarknaden är fortfarande mer starkt befolkad av neutrala-till-björnstrategier, vilket den nuvarande nivån som gynnar köpoptioner (calls) indikerar.

Trots det veckovisa prisrallyt på utvalda altcoins och till och med den 7,1-procentiga ökningen av Etherpriset har det inte funnits några tecken på en förbättring av stämningen enligt derivatmätningar.

Det finns en balanserad efterfrågan på hävstång med hjälp av terminskontrakt, och BTC options riskbedömningsmetriken förbättrades inte ens när Bitcoins pris testade 17 000 dollar-nivån.

För närvarande gynnar oddsen de som satsar på att motståndet mot marknadskapitalisering på 870 miljarder dollar kommer att visa styrka, men en negativ rörelse på 5 % mot stödet på 810 miljarder dollar räcker inte till för att ogiltigförklara den uppåtgående kanalen, vilket skulle kunna ge tjurar det välbehövliga utrymmet för att utplåna smittoriskerna som orsakas av FTX:s insolvens.

Denna artikel innehåller inte investeringsråd eller rekommendationer. Varje investering och handelsrörelse är förenad med risker, och läsarna bör genomföra sin egen forskning när de fattar ett beslut.

De åsikter, tankar och åsikter som uttrycks här är enbart författarnas och återspeglar eller representerar inte nödvändigtvis Cointelegraphs åsikter och åsikter.