Indiens finansminister, Nirmala Sitharaman, föreslog nyligen i en tv-intervju att reglering ”inte kan göras” av ett enda land; det kräver en internationell insats. När hon talade med Rahul Joshi på CNBC-TV18 i Indien den 3 februari noterade Sitharaman att även om centralbanken är ”myndigheten för utgivande av kryptovaluta”, så är de digitala tillgångarna som skapas utanför detta ”med hjälp av mycket användbara finansiella tekniker”.
Sitharaman sa att Indien tittar på en ”global” standardoperativ procedur som ska ”överenskommas” för att reglera krypto-tillgångar, inför värdskapet för G20:s finansministrar och centralbankchefers möte i Bengaluru senare i månaden. Hon föreslog att för att kryptoregleringar ska vara effektiva krävs en global överenskommelse. Hon noterade: ”Reglering kan inte göras av något enda land ensamt, det måste vara ett kollektivt agerande eftersom tekniken inte grupperar några gränser.”
Detta kommer efter nyheten att Sitharaman inte nämnde några ändringar i inkomstskattelagen i relation till krypto, centralbankens digitala valuta eller blockkedjeteknik i unionens budget den 1 februari. Det har skett många utvecklingar i kryptoregleringar av olika länder inom G20.
Senast släppte den australiska regeringen en tokenmappningskonsultationspapper den 3 februari, inför deras planer att släppa ett licens- och förvaringsramverk mitt 2023. Under ett tal i Paris den 5 januari sa Bank of Frances guvernör, Francois Villeroy de Galhau, att Frankrike inte borde vänta på EU:s kryptolagar utan istället ta åtgärder för licensiering ”så snart som möjligt”.
Brasilien och Argentina diskuterar sina egna planer om att skapa en gemensam digital valuta tillsammans i ett försök att minska beroendet av den amerikanska dollarn. Samtidigt tror Huang Yiping, en tidigare medlem av penningpolitiska kommittén vid Peoples Bank of China, att den kinesiska regeringen borde överväga att återinföra sitt förbud mot handel med kryptovalutor, vilket tyder på att det inte är hållbart på lång sikt.