Varning för bedrägeri: MetaMask varnar kryptoanvändare om adressförgiftning

Kryptoanvändare över hela världen uppmanas att vara försiktiga med sin adresshantering efter att MetaMask, en digital plånboksleverantör, har varnat för en ny typ av bedrägeri som kallas ”adressförgiftning”. Attackerare använder sig av adresser som genereras från ”vanity address generators” och matchar de första och sista tecknen i offrets plånboksadress. Syftet är att få ovetande användare att skicka sina medel till en kopierad adress. Även om detta inte ger hackare tillgång till användarnas plånböcker, kan personer som har börjat kopiera sina plånboksadresser från transaktionshistoriken innan de skickar digitala tillgångar potentiellt skicka sina medel till kopierade adresser.

MetaMask rekommenderar att användare dubbelkollar sina transaktioner innan de skickar sina balanser. Företaget betonar att det är bäst att kontrollera varje enskilt tecken i plånboksadressen för att säkerställa att medlen skickas till rätt plånbok. Förutom detta rekommenderar företaget att användare slutar kopiera plånboksadresser från deras transaktionshistorik och använda sin adressbok när de skickar digitala tillgångar.

Kryptoanvändare uppmanas att vara extra försiktiga när de hanterar sina plånboksadresser och dubbelkolla alla transaktioner innan de skickar medel.