Yuga Labs medgrundare tar ledighet på grund av hälsoskäl

Yuga Labs medgrundare Wylie Aronow har tagit ett ledigt från kontoret för att prioritera sin hälsa efter att ha fått diagnosen hjärtsvikt. I en tweet den 28 januari till sina 144 900 följare berättade Aronow att han tvingades ta detta svåra beslut efter att ha upplevt många symptom under de senaste månaderna.

Aranow förklarade att även om hans ”milda” symtom fortfarande gör att han kan leva ett ”nästan normalt liv”, har hans tillstånd accelererat så snabbt att han inte hade något annat val än att deprioritera sitt arbete. Yuga Labs medgrundaren satte inte något datum för när han hoppas återhämta sig och återgå till sina plikter. Han bekräftade dock att han kommer att stanna kvar som styrelsemedlem och strategisk rådgivare.

Detta är inte den första medicinska diagnosen som har hållit Aronow borta från arbetet. Aronow avslöjade att han hade en kronisk sjukdom i sina tjugoår som hindrade honom från att gå framåt i sin karriär. När han äntligen återhämtade sig och grundade Yuga Labs var det ingen som tittade tillbaka: ”När jag återhämtade mig och vi startade Yuga ville jag inte slösa bort en andra chans i livet. Jag pressade mig själv långt utöver mina gränser. Jag jobbade 12 timmar om dagen, nästan varje dag. Jag borde ha tagit rådet från alla runt omkring mig och sökt balans.”

”Mina mål nu är att få den bästa medicinska behandlingen jag kan och läka”, lade han till.

Aranow uttryckte också sin entusiasm över att snart arbeta tillsammans med företagets nya VD, Daniel Alegre, den tidigare presidenten och operativa chefen för Activision Blizzard.

Medan Aronow inte gav några detaljer om vad han skulle göra som strategisk rådgivare, meddelade Aronow nyligen den 8 november 2022 att han skulle föreslå en ny modell för NFT-skaparroyaliteter. Aronow grundade Yuga Labs tillsammans med Greg Solano i februari 2021. Bland de mest anmärkningsvärda NFT:erna som utvecklats av företaget finns CryptoPunks, BAYC, MeeBits och Othersidemeta.